Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 15 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Félbevágjuk a zsemléket, kicsit meg is piríthatjuk a belső felüket. A sonkát a zsömle alsó felére fektetjük, a felső zsömlefél csak a tálaláshoz kell majd.
Közepesen zubogóra melegítünk vizet egy lábasban, két buggyantott tojást készítünk, majd rátesszük a sonkára.
A tojás sárgájából hollandi-mártást készítünk (gyorsan, hogy ki ne hűljön a már kész buggyantott tojás, vagy előre elkészítjük a mártást, és melegen tartjuk), majd leöntjük vele a buggyantott tojásokat.
Apróra, vagy kicsit nagyobbra vágott metélőhagymával díszítjük a szendvicset. Lehet pirospaprikát is szórni rá nyugodtan, a tojás szereti.
Azonnal tálaljuk.
Buggyantott tojás:
Csak beletörjük a forróvízbe a tojásokat egyenként, vigyázva, hogy a sárgája egyben maradjon. Szűrőkanállal kivesszük a forróvízből a tojást (2-4 perc múlva) egy kisebb tálba, leöntjük a maradék vizet róla.
Ha nagyon nem megy, akkor lehet frissen-tartó fóliába is tenni a tojást, mielőtt a forróvízbe tennénk, így biztosan nem esik szét, de érdemes fólia nélkül is megpróbálni, nem ördöngösség és szebb is lesz. Én úgy szeretem, ha még nagyon lágy a sárgája, ezért max. 2 percig főzöm.
Hollandi mártás:
A tojás sárgáját kevés vízzel felhevítjük. Óvatosan, nehogy rántotta legyen belőle. Belekeverjük a vajat apránként. Amikor sima a krémünk levesszük a tűzről, hozzátesszük az ecetet (helyette lehet citrom is). Simára kavarjuk. Nem kell fűszerezni, de ízlés szerint nagyon kevés fehér borssal, vagy szerecsendióval pikánsabbá tehetjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Feleségem frissen sütötte a kis bucikat, de bolti zsemlével is működik a recept. Lehet akár dupla adagokkal is számolni, mert kérnek még...
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
kgyt
2012.03.23 22:51
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
belső felüket, zsömle alsó, felső zsömlefél, tálaláshoz kell, tojás sárgájából, buggyantott tojásokat, tojás szereti, tojásokat egyenként, sárgája egyben, kisebb tálba, maradék vizet, forróvízbe tennénk, tojás sárgáját, vajat apránként, krémünk levesszük, metélőhagymával, szerecsendióval, császárzsömle, pirospaprikát, Szűrőkanállal, Belekeverjük, hozzátesszük, metélőhagyma, forróvízből, buggyantott, piríthatjuk, szendvicset, Félbevágjuk, balzsamecet, Buggyantott, elkészítjük, buggyantott, buggyantott, megpróbálni, felhevítjük, feketeerdei, ördöngösség, tálaláshoz, sárgájából, melegítünk, beletörjük, egész tojás, császárzsömle, tojás sárgája, kávéskanál balzsamecet, kevés snidling metélőhagyma,
|
|
|
|
|