Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A káposztát, ha nagyon savanyú, akkor egyszer átmossuk.
Egy tepsit kikenünk olajjal, majd egyenletesen elrendezzük rajta a káposztát. Elosszuk rajta a kockára vágott vöröshagymát. Eltördeljük a babérlevelet és a fűszerekkel együtt (őrölt bors, köménymag) rászórjuk a káposztára. Erre helyezzük a négybe vágott, megpucolt burgonyát, majd a burgonyára a megszurkált kolbászt és meglocsoljuk a borral.
Fóliával lefedjük és a 180 fokra előmelegített, sütőbe tesszük. 40-45 perc elteltével megforgatjuk a kolbászokat és visszatesszük a sütőbe fólia nélkül, még 10-15 percig piros, ropogósra sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Isteni finom és nagyon praktikus vendégváráshoz is, mert egy tálon van a hús a köret és a saláta is!
Előre össze lehet készíteni és a vacsoravendégek érkezése előtt egy órával sütőbe tenni.
|
|
|
|
1 komment
|
12 ember kedveli
|
fboka
2014.12.02 20:32
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
botka_eva |
2014.12.04. 16:23 (#1) |
|
 |
kapható őrölt babér, tördelés helyett azt ajánlom |
| |
|
|
|
tepsit kikenünk, kockára vágott, fűszerekkel együtt, megszurkált kolbászt, sütőbe fólia, vacsoravendégek érkezése, órával sütőbe, vacsoravendégek, vendégváráshoz, visszatesszük, előmelegített, megforgatjuk, egyenletesen, babérlevelet, vöröshagymát, meglocsoljuk, Eltördeljük, megszurkált, vöröshagyma, kolbászokat, fűszerekkel, elrendezzük, babérlevél, burgonyára, káposztára, elteltével, praktikus, káposztát, készíteni, ropogósra, káposztát, megpucolt, burgonyát, sütni való kolbász, vecsési savanyu káposzta, burgonya, evőkanál olaj, száraz bor, apróra vágott vöröshagyma,
|
|
|
|
|