Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mandulás csirke-zöldborsóval--- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg csirkemell/csirkecomb
» 3 hagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» 1 citrom
» 4 evőkanál olaj
» ételízesítő
» 1 kávéskanál koriander mag
» fél kávéskanál őrölt kömény
» 50 dkg zöldborsó
» 2 evőkanál vaj
» 2 evőkanál darált mandula
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A csirkehúst megmossuk, lehúzzuk a bőrét, a húst feldaraboljuk, és tálba tesszük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.

A csirkehúst meglocsoljuk a citrom levével, 2 evőkanál olajjal. Megszórjuk a Delikáttal, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a koriandert, az őrölt köményt. Összeforgatjuk, és lefedve kb. 2 óra hosszat állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják. Közben a zöldborsót hüvelyéből kifejtjük, szűrőtálban leöblítjük, lecsepegtetjük. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, a húsdarabokat lecsepegtetjük, majd a forró olajban kb. 8 perc alatt aranysárgára sütjük. Kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékba beletesszük a hagymát, és kevergetve kb. 2 percig pirítjuk. Visszatesszük a húst, megöntözzük a maradék páclével, felöntjük 2 dl vízzel, és lefedve lassú tűzön 40 percig pároljuk. A húst tálra szedjük, és maradék levében a zöldborsót puhára pároljuk. A vajat összekeverjük a mandulával, és a forró csirke tetejére tesszük.
Megjegyzés / tipp:

Csirke , ha egy kicsit másképp szeretnénk!
0 komment 4 ember kedveli szelidszeder
2011.12.23 13:41
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkehúst megmossuk, húst feldaraboljuk, fokhagymát megtisztítjuk, csirkehúst meglocsoljuk, citrom levével, őrölt köményt, zöldborsót hüvelyéből, maradék olajat, húsdarabokat lecsepegtetjük, forró olajban, visszamaradt zsiradékba, maradék páclével, húst tálra, zöldborsót puhára, vajat összekeverjük, forró csirke, kicsit másképp, lecsepegtetjük, lecsepegtetjük, Összeforgatjuk, felforrósítjuk, feldaraboljuk, megtisztítjuk, összekeverjük, Visszatesszük, húsdarabokat, zöldborsóval, aranysárgára, meglocsoljuk, visszamaradt, szűrőtálban, Serpenyőben, megöntözzük, ételízesítő, beletesszük, kevergetve, Megszórjuk, csirkehúst, mandulával, fokhagymát, Delikáttal, hozzáadjuk, zöldborsót, csirkemell csirkecomb, hagyma, gerezd fokhagyma, citrom, evőkanál olaj, kávéskanál koriander, kávéskanál őrölt kömény, zöldborsó, evőkanál, evőkanál darált mandula,
Fehércsokis-étcsokis szelet
1 komment 2 ember kedveli
Lusta túrós
0 komment 13 ember kedveli
Öntött túróslepény
0 komment 7 ember kedveli
Erdélyi céklaleves.
0 komment 5 ember kedveli
Gombás-húsos ragu rétesbe csomagolva
0 komment 1 ember kedveli
Hideg túrótorta
0 komment 11 ember kedveli
Szilveszteri savanyú lencseleves
0 komment 2 ember kedveli
Banános piskótatallér
0 komment 1 ember kedveli
Marcipános mandulás muffin !
2 komment 2 ember kedveli
Rókagombás káposztalaves
0 komment 1 ember kedveli
Rakott palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Rakott tészta
0 komment 2 ember kedveli
Töltött gombafejek-kirántva-
1 komment 16 ember kedveli
Málnás brownie
0 komment 2 ember kedveli
Frankfurti leves gazdagon
0 komment 3 ember kedveli
Pörkölt cukros dió
0 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.