Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kuszkusszal töltött padlizsán. recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 2 főre
» 2 db padlizsán
» olaj a sütéshez
» só
» 1/2 bögre kuszkusz
» 1/2 bögre víz
» 1 teáskanál
» csipet sáfrány
» 1 mokkáskanál kurkuma
» 0,5 dl olívaolaj
» 1 kis fej lilahagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» 1/4 citrom leve
» 1/2 piros kaliforniai paprika
» A pirított fűszerekhez:pár szem fekete bors
» ízlés szerint köménymag és koriandermag
» 2-3 teáskanál szárított paradicsom pesto
» 2-3 teáskanál koriander pesto
» díszítéshez : koriander
» földimogyoró
» citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

:

A padlizsánt előkészítjük, majd hosszanti irányban vékony szeleteket vágunk. A szelteket megsózzuk és állni hagyjuk, majd leitatjuk róluk a nedvességet és egy serpenyőben, kevés olajon megsütjük/grillezzük. A szuflétálkákat kibéleljük a padlizsánszeletekkel.
A köménymagot, az egész feketeborsot és a koriandermagot forró serpenyőbe tesszük, és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk (óvatosan, mert gyorsan meg tud égni). Ezután egy mozsárban összetörjük.
1/2 bögre vízbe sót, kurkumát és sáfrányt teszünk, felforraljuk, majd hozzáadjuk a kuszkuszt és az olajat. Lefedve állni hagyjuk 15 percet, villával fellazítjuk, majd ízesítjük citromlével, apróra vágott hagymával, fokhagymával, paprikával és a pirított fűszerekkel. Mindenféleképpen érdemes megkóstolni a kuszkuszt, esetleg utánaízesíteni, hogy intenzív íze legyen, mivel a padlizsán nincs fűszerezve. Ezután, ezzel töltjük meg a szuflétálakat és a kilógó padlizsán szeleteket visszahajtjuk a kuszkusz tetejére.
Előmelegített sütőben 5-10 percig sütjük, 180 fokon.

Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor a padlizsánt kiborítjuk egy tányérra, teszünk mellé 1-1 kanállal a kétféle pestóból , majd díszítjük az ételt citrommal, földimogyoróval és friss koriander zölddel.
0 komment 1 ember kedveli haaapci
2012.10.07 21:37
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
padlizsánt előkészítjük, szelteket megsózzuk, szuflétálkákat kibéleljük, egész feketeborsot, koriandermagot forró, mozsárban összetörjük, pirított fűszerekkel, padlizsán nincs, kilógó padlizsán, kuszkusz tetejére, padlizsánt kiborítjuk, kétféle pestóból, ételt citrommal, Mindenféleképpen, földimogyoróval, koriandermagot, szuflétálkákat, utánaízesíteni, visszahajtjuk, szuflétálakat, Előmelegített, előkészítjük, feketeborsot, felforraljuk, fokhagymával, koriandermag, földimogyoró, fűszerekhez, serpenyőben, díszítéshez, nedvességet, összetörjük, fűszerekkel, megkóstolni, citromlével, fellazítjuk, Kuszkusszal, kaliforniai, köménymagot, padlizsán, olaj sütéshez, bögre kuszkusz, bögre, teáskanál, csipet sáfrány, mokkáskanál kurkuma, olívaolaj, lilahagyma, gerezd fokhagyma, citrom leve, piros kaliforniai paprika, teáskanál koriander pesto, díszítéshez koriander, földimogyoró, citrom,
Babapiskótás diókocka
0 komment 6 ember kedveli
Szalonnás-sajtos csirkemáj
0 komment 26 ember kedveli
Babos egytálétel
0 komment 5 ember kedveli
Mogyorós csók
0 komment 14 ember kedveli
Mozzarellás paradicsomos csirke.
0 komment 5 ember kedveli
Fahéjas pulyka gyümölcsökkel
0 komment 4 ember kedveli
Isteni finom marhahús leves
1 komment 1 ember kedveli
Finom forralt bor
1 komment 5 ember kedveli
Görög bableves
0 komment 1 ember kedveli
Márvány muffin krémmel !
0 komment 19 ember kedveli
Édesburgonyás penne, füstölt hússal.
0 komment 1 ember kedveli
Töltött paprika
0 komment 4 ember kedveli
Kókuszkrémes rolád.
0 komment 16 ember kedveli
Ribizlis kocka...
0 komment 7 ember kedveli
Harcsapaprikás
0 komment 7 ember kedveli
Kolbászos, gombás lecsó nokedlivel
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.