Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kuszkusszal töltött padlizsán. recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 2 főre
» 2 db padlizsán
» olaj a sütéshez
» só
» 1/2 bögre kuszkusz
» 1/2 bögre víz
» 1 teáskanál
» csipet sáfrány
» 1 mokkáskanál kurkuma
» 0,5 dl olívaolaj
» 1 kis fej lilahagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» 1/4 citrom leve
» 1/2 piros kaliforniai paprika
» A pirított fűszerekhez:pár szem fekete bors
» ízlés szerint köménymag és koriandermag
» 2-3 teáskanál szárított paradicsom pesto
» 2-3 teáskanál koriander pesto
» díszítéshez : koriander
» földimogyoró
» citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

:

A padlizsánt előkészítjük, majd hosszanti irányban vékony szeleteket vágunk. A szelteket megsózzuk és állni hagyjuk, majd leitatjuk róluk a nedvességet és egy serpenyőben, kevés olajon megsütjük/grillezzük. A szuflétálkákat kibéleljük a padlizsánszeletekkel.
A köménymagot, az egész feketeborsot és a koriandermagot forró serpenyőbe tesszük, és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk (óvatosan, mert gyorsan meg tud égni). Ezután egy mozsárban összetörjük.
1/2 bögre vízbe sót, kurkumát és sáfrányt teszünk, felforraljuk, majd hozzáadjuk a kuszkuszt és az olajat. Lefedve állni hagyjuk 15 percet, villával fellazítjuk, majd ízesítjük citromlével, apróra vágott hagymával, fokhagymával, paprikával és a pirított fűszerekkel. Mindenféleképpen érdemes megkóstolni a kuszkuszt, esetleg utánaízesíteni, hogy intenzív íze legyen, mivel a padlizsán nincs fűszerezve. Ezután, ezzel töltjük meg a szuflétálakat és a kilógó padlizsán szeleteket visszahajtjuk a kuszkusz tetejére.
Előmelegített sütőben 5-10 percig sütjük, 180 fokon.

Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor a padlizsánt kiborítjuk egy tányérra, teszünk mellé 1-1 kanállal a kétféle pestóból , majd díszítjük az ételt citrommal, földimogyoróval és friss koriander zölddel.
0 komment 1 ember kedveli haaapci
2012.10.07 21:37
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
padlizsánt előkészítjük, szelteket megsózzuk, szuflétálkákat kibéleljük, egész feketeborsot, koriandermagot forró, mozsárban összetörjük, pirított fűszerekkel, padlizsán nincs, kilógó padlizsán, kuszkusz tetejére, padlizsánt kiborítjuk, kétféle pestóból, ételt citrommal, Mindenféleképpen, földimogyoróval, koriandermagot, szuflétálkákat, utánaízesíteni, visszahajtjuk, szuflétálakat, Előmelegített, előkészítjük, feketeborsot, felforraljuk, fokhagymával, koriandermag, földimogyoró, fűszerekhez, serpenyőben, díszítéshez, nedvességet, összetörjük, fűszerekkel, megkóstolni, citromlével, fellazítjuk, Kuszkusszal, kaliforniai, köménymagot, padlizsán, olaj sütéshez, bögre kuszkusz, bögre, teáskanál, csipet sáfrány, mokkáskanál kurkuma, olívaolaj, lilahagyma, gerezd fokhagyma, citrom leve, piros kaliforniai paprika, teáskanál koriander pesto, díszítéshez koriander, földimogyoró, citrom,
Debreceni leves
1 komment 4 ember kedveli
Fűszeres kecskesajt golyók
0 komment 1 ember kedveli
Sajtkrémes fokhagymaleves
0 komment 1 ember kedveli
Gyümölcsös lepény
0 komment 7 ember kedveli
Vaníliakrémmel töltött zsemle
0 komment 4 ember kedveli
Spárga erőleves.
0 komment 1 ember kedveli
Isteni Amerikai Krémes
15 komment 444 ember kedveli
Habos diós csiga !
2 komment 7 ember kedveli
Zöldséges sertésragu
0 komment 2 ember kedveli
Sárgaborsó főzelék füstölt oldalassal
1 komment 4 ember kedveli
Vörösboros puncs
0 komment 3 ember kedveli
Bögrés mákos
0 komment 12 ember kedveli
Lusta asszony rétesse
0 komment 14 ember kedveli
Lisztmentes almatorta
0 komment 3 ember kedveli
Ízes burgonya "pecsenye"
0 komment 18 ember kedveli
Hólabdatorta
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.