Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gesztenye alagút... recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 7 tojásból kakaós piskóta (35*40 cm-es tepsiben)
» 3 tojásból kakaós piskóta (35*25cm es tepsiben)
» 25 dkg kristálycukor
» 4 egész tojás
» 1 csomag vaníliás cukor
» 25 dkg Rama margarin
» 50 dkg gesztenyemassza
» 20 dkg ét tortabevonó
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A 7 tojásról elkészített piskótát langyos állapotban hosszában kettévágjuk, és alufóliával bélelt őzgerincformába helyezzük. Ezt követően elkészítjük a krémet, a következőképpen: vízgőz fölött 25 dkg kristálycukrot, 4 egész tojást és 1 csomag vaníliás cukrot körülbelül 10 percig robotgéppel kevergetünk. Ha kész, kihűtjük, és beleteszünk 25 dkg margarint, jó habosra keverjük. Majd ezt a krémet fele-fele arányban a 2 őzgerincformába helyezett piskótára kenjünk úgy, hogy egy kevés krém maradjon a gesztenye tetejére. Ezt követően az időközben kiolvasztott gesztenyemasszát hosszában kettévágjuk, egymás mellé helyezzük, és akkorára formázzuk, mint az őzgerincforma hossza. Ha kész, rátesszük a krémre, és a maradék krémmel befedjük.

Közben a 3 tojásból készített kakaós piskótát hosszában kettévágjuk, és ráhelyezzük az őzgerincformára, összeigazítjuk. Ezután óvatosan kiborítjuk, ami eddig a teteje volt, az most az aljára kerül. A gömbölyű tetejét olvasztott csokoládéval befedjük.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom, és rendkívül mutatós.
0 komment 4 ember kedveli szelidszeder
2012.02.04 18:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
krémet fele-fele, kevés krém, gesztenye tetejére, időközben kiolvasztott, őzgerincforma hossza, maradék krémmel, teteje volt, aljára kerül, gömbölyű tetejét, gesztenyemasszát, gesztenyemassza, őzgerincformára, őzgerincformába, őzgerincformába, következőképpen, kristálycukrot, összeigazítjuk, őzgerincforma, kristálycukor, kiolvasztott, csokoládéval, tortabevonó, kettévágjuk, elkészített, kettévágjuk, alufóliával, elkészítjük, kettévágjuk, beleteszünk, robotgéppel, ráhelyezzük, kevergetünk, körülbelül, állapotban, olvasztott, kristálycukor, egész tojás, csomag vaníliás cukor, Rama margarin, gesztenyemassza, tortabevonó,
Kókuszos hideg kutya
0 komment 9 ember kedveli
Túrófánk
1 komment 5 ember kedveli
Meggyleves főzés nélkül pár perc alatt
0 komment 5 ember kedveli
Mikrós madártej (hipp-hopp és kész)
0 komment 21 ember kedveli
Mandulás-barackos kókuszgolyó
0 komment 4 ember kedveli
Parmezános krumplileves garnélával
0 komment 3 ember kedveli
Kuszkusz csirkével, zöldségekkel !
0 komment 5 ember kedveli
Tálbafőtt
0 komment 13 ember kedveli
Gesztenyés mascarponés sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Vörösboros marhapörkölt
0 komment 1 ember kedveli
Brokkolikrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Kolbászos pompos
0 komment 5 ember kedveli
Szilveszteri mustáros lencsefőzelék
0 komment 7 ember kedveli
Nutellával töltött keksz !
0 komment 21 ember kedveli
Gyümölcsös zellersaláta joghurttal
0 komment 4 ember kedveli
Pörkölt gazdagon !
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.