Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gesztenye alagút... recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 7 tojásból kakaós piskóta (35*40 cm-es tepsiben)
» 3 tojásból kakaós piskóta (35*25cm es tepsiben)
» 25 dkg kristálycukor
» 4 egész tojás
» 1 csomag vaníliás cukor
» 25 dkg Rama margarin
» 50 dkg gesztenyemassza
» 20 dkg ét tortabevonó
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A 7 tojásról elkészített piskótát langyos állapotban hosszában kettévágjuk, és alufóliával bélelt őzgerincformába helyezzük. Ezt követően elkészítjük a krémet, a következőképpen: vízgőz fölött 25 dkg kristálycukrot, 4 egész tojást és 1 csomag vaníliás cukrot körülbelül 10 percig robotgéppel kevergetünk. Ha kész, kihűtjük, és beleteszünk 25 dkg margarint, jó habosra keverjük. Majd ezt a krémet fele-fele arányban a 2 őzgerincformába helyezett piskótára kenjünk úgy, hogy egy kevés krém maradjon a gesztenye tetejére. Ezt követően az időközben kiolvasztott gesztenyemasszát hosszában kettévágjuk, egymás mellé helyezzük, és akkorára formázzuk, mint az őzgerincforma hossza. Ha kész, rátesszük a krémre, és a maradék krémmel befedjük.

Közben a 3 tojásból készített kakaós piskótát hosszában kettévágjuk, és ráhelyezzük az őzgerincformára, összeigazítjuk. Ezután óvatosan kiborítjuk, ami eddig a teteje volt, az most az aljára kerül. A gömbölyű tetejét olvasztott csokoládéval befedjük.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom, és rendkívül mutatós.
0 komment 4 ember kedveli szelidszeder
2012.02.04 18:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
krémet fele-fele, kevés krém, gesztenye tetejére, időközben kiolvasztott, őzgerincforma hossza, maradék krémmel, teteje volt, aljára kerül, gömbölyű tetejét, gesztenyemasszát, gesztenyemassza, őzgerincformára, őzgerincformába, őzgerincformába, következőképpen, kristálycukrot, összeigazítjuk, őzgerincforma, kristálycukor, kiolvasztott, csokoládéval, tortabevonó, kettévágjuk, elkészített, kettévágjuk, alufóliával, elkészítjük, kettévágjuk, beleteszünk, robotgéppel, ráhelyezzük, kevergetünk, körülbelül, állapotban, olvasztott, kristálycukor, egész tojás, csomag vaníliás cukor, Rama margarin, gesztenyemassza, tortabevonó,
Kocsonya hagyományos módon
3 komment 10 ember kedveli
Baileys házilag
10 komment 168 ember kedveli
Mákos krémes sütemény
0 komment 12 ember kedveli
Málnás pohárkrém
0 komment 3 ember kedveli
Hatlapos csokis !
1 komment 14 ember kedveli
Főtt tojásból egérke
2 komment 12 ember kedveli
Black Velvet Cupcake (muffin)
0 komment 5 ember kedveli
Gesztenyés álom
0 komment 5 ember kedveli
Túrós gyümölcsbomba.
0 komment 3 ember kedveli
Lecsó virslivel
0 komment 2 ember kedveli
Csirkés-zöldséges töltött cukkini
0 komment 3 ember kedveli
Tejszínes piskóta torta , sütés nélkül
1 komment 20 ember kedveli
Majorannás csirkecomb
0 komment 3 ember kedveli
Hagymatokány
0 komment 4 ember kedveli
Rakott tészta
0 komment 1 ember kedveli
Rántott ponty
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.