Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kagylótészta hurkával recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 300 g brokkoli (mélyhűtött)
» só
» őrölt bors
» 1 babérlevél
» 250 g sült májas hurka (maradék)
» 1/2 piros húsú paprika
» 2 közepes krumpli
» 4 ek. olaj 4 zsályalevél + a díszítéshez
» 2-3 gerezd fokhagyma
» 2 dl tejszín
» 400 g kagylótészta
» 40 g reszelt érlelt juhsajt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. A brokkolit rózsáira bontjuk, leöblítjük, majd kevés sóval és a babérlevéllel ízesített, forrásban lévő vízbe dobjuk (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), 6-8 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük.

2. A hurka héját lehúzzuk, nem túl vékonyan felkarikázzuk. A paprikát leöblítjük, csumáját-magjait kiemeljük, félkarikákra szeljük. A krumplit megtisztítjuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleforgatjuk a leöblített zsályaleveleket és a krumplikockákat, kissé megsózzuk, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (8-10 perc).

3. A krumplira dobjuk a hurkát és a paprikát, élénk tűzön, folyamatosan keverve további 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a brokkolit, a tejszínt és áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, őrölt rózsaborssal illatosítjuk, jól összeforraljuk, melegen tartjuk.

4. A tésztát enyhén sós, bő vízben, a csomagoláson javasolt idő figyelembevételével kifőzzük, leszűrjük, és azonnal a tejszínes raguba forgatjuk. Mélytányérokba szedjük, és zsályalevelekkel/-bóbitákk al díszítve azonnal tálaljuk. A reszelt sajtot külön tálkában kínáljuk hozzá.
Megjegyzés / tipp:

Készíthetjük maradék sült kolbásszal, illetve rövid makarónival is.
0 komment 0 ember kedveli taszat
2017.12.31 16:10
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
brokkolit rózsáira, babérlevéllel ízesített, hurka héját, paprikát leöblítjük, krumplit megtisztítjuk, leöblített zsályaleveleket, krumplira dobjuk, tésztát enyhén, csomagoláson javasolt, tejszínes raguba, reszelt sajtot, zsályalevelekkel, zsályaleveleket, krumplikockákat, lecsepegtetjük, összeforraljuk, felforrósítjuk, Mélytányérokba, Szűrőkanállal, babérlevéllel, felkarikázzuk, megtisztítjuk, beleforgatjuk, rózsaborssal, kagylótészta, Kagylótészta, félkarikákra, csomagoláson, Készíthetjük, illatosítjuk, folyamatosan, serpenyőben, díszítéshez, zsályalevél, makarónival, leöblítjük, leöblített, brokkoli mélyhűtött, őrölt bors, babérlevél, sült májas hurka maradék, piros húsú paprika, közepes krumpli, olaj zsályalevél díszítéshez, gerezd fokhagyma, tejszín, kagylótészta, reszelt érlelt juhsajt,
Sonkás-sajtos-tojásos tekercs
0 komment 28 ember kedveli
Isteni narancstorta
0 komment 16 ember kedveli
Almatorta
0 komment 8 ember kedveli
Finom forralt bor
1 komment 5 ember kedveli
Alufóliás harcsa
0 komment 5 ember kedveli
Banános bodzakrém
0 komment 3 ember kedveli
Nutellás maffin
0 komment 8 ember kedveli
Csirkepörkölt aprólékból
0 komment 2 ember kedveli
Baconos sajtos borda,sült burgonyával ...
0 komment 11 ember kedveli
Fűszeres sertéskaraj rántva
0 komment 1 ember kedveli
Diós csiga
2 komment 6 ember kedveli
Rizsfelfújt meggyel
0 komment 5 ember kedveli
Mákos túrós kocka
1 komment 10 ember kedveli
Nutellával töltött keksz !
0 komment 21 ember kedveli
Kókuszdió
0 komment 6 ember kedveli
Poharas túrókrém
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.