Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Húsvéti rumos fonott kalács recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 50 dkg sima liszt
» 5 dkg élesztő
» 8 dkg porcukor
» 8 dkg vaj
» 5 tojássárgája
» kb. 1,5 dl tej
» egy nagy stampedli rum
» ½ tk só
» egy citrom reszelt héja
» 1 cs vaníliás cukor
» Tetejére:
» tojássárgája
» Szóráshoz:
» leveles mandula
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Egy kevés langyos tejben egy kevés porcukorral együtt feloldjuk az élesztőt; egy kevés lisztet hozzákeverve puha kovászt készítünk, a tetejét beszórjuk liszttel, és meleg helyen fél órán át kelesztjük.
A maradék lisztet a porcukorral együtt egy gyúródeszkára szitáljuk; hozzáadjuk a kézmeleg vajat, a tojássárgáját, a maradék tejet, a rumot, sót, vaníliás cukrot és a citromhéjat, valamint a kovászt; majd mindebből kelt tésztát készítünk; mindaddig gyúrjuk, míg a felszíne selymesen fényes lesz. Golyót formázunk belőle, és letakarva, meleg helyen 45 percig kelesztjük.
A tésztát 24 egyforma részre osztjuk, ezekből is golyót formázunk, és letakarva rövid ideig (kb. fél órát) tovább kelesztjük. Ezután hurkákat sodrunk belőlük, majd 3-3 hurkából copfot fonunk.
A fonott kalácsokat sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, és bekenjük a tetejüket tojássárgájával.
Ezután addig kelesztjük, míg a másfélszeresére duzzad, majd újra bekenjük tojássárgájával; végül megszórjuk leveles mandulával, még egy kicsit tovább kelesztjük, majd előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranysárgára sütjük.
Megjegyzés / tipp:

sütési hőfok: 190°C
sütési mód: alul-felül sütés
0 komment 4 ember kedveli dorcih
2012.04.06 19:50
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kevés langyos, kevés porcukorral, kevés lisztet, tetejét beszórjuk, maradék lisztet, porcukorral együtt, gyúródeszkára szitáljuk, kézmeleg vajat, maradék tejet, felszíne selymesen, fonott kalácsokat, tetejüket tojássárgájával, másfélszeresére duzzad, kicsit tovább, tojássárgájával, tojássárgájával, másfélszeresére, előmelegített, gyúródeszkára, tojássárgáját, sütőpapírral, tojássárgája, hozzákeverve, aranysárgára, tojássárgája, citromhéjat, porcukorral, porcukorral, hozzáadjuk, kelesztjük, kelesztjük, kelesztjük, megszórjuk, mandulával, kelesztjük, kelesztjük, kalácsokat, formázunk, beszórjuk, készítünk, sima liszt, élesztő, porcukor, tojássárgája, nagy stampedli, citrom reszelt héja, vaníliás cukor, Tetejére, tojássárgája, Szóráshoz, leveles mandula,
Nagymama gesztenyés tekercse
0 komment 9 ember kedveli
Sajtos roló
0 komment 2 ember kedveli
Paprikás krumpli virslivel és kolbásszal
0 komment 4 ember kedveli
Káposztás lepény !
0 komment 9 ember kedveli
Bajai halászlé
0 komment 1 ember kedveli
Őszi muffin
0 komment 2 ember kedveli
Pokoli sertésragu
0 komment 9 ember kedveli
Fahéjas csiga
0 komment 4 ember kedveli
kovászos ubi télre kólás flakonban
2 komment 25 ember kedveli
Bounty szelet
0 komment 3 ember kedveli
Csülkös bableves
0 komment 16 ember kedveli
Kókuszdió
0 komment 6 ember kedveli
Rántott fasírt
1 komment 2 ember kedveli
Spagetti holland módra
0 komment 7 ember kedveli
Zselici szelet !
1 komment 15 ember kedveli
lebbencsleves
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.