Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az oldalast darabokra vágom. A szójaszószt elkeverem a mézzel, apróra vágott fokhagymával és a sült oldalas fűszerkeverékkel. A húst bedörzsölöm ezzel a páccal és hűtőbe teszem 2 órára.
Hőálló edénybe teszem és ráöntök fél pohár vizet. 90 percig sütöm 220 fokon, időről időre meglocsolva a keletkező lével. Forró margarinon megpirítoma lisztet. Folyamatos keverés mellett hozzáadom a tejet. Kézi habverővel addig keverem, míg sima, csomómentes és sűrű szószt kapok.
Ételízesítőt adok hozzá és őrölt szerecsendiót. A kész oldalast tálalom a besamel szósszal és mustárral.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Rizst adtam mellé köretnek.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
niki74
2014.05.26 17:08
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
oldalast darabokra, szójaszószt elkeverem, sült oldalas, húst bedörzsölöm, keletkező lével, kész oldalast, besamel szósszal, fűszerkeverékkel, fokhagymagerezd, fűszerkeverék, szerecsendiót, fokhagymával, szerecsendió, Ételízesítőt, csomómentes, megpirítoma, ételízesítő, meglocsolva, szójaszószt, bedörzsölöm, margarinon, szójaszósz, habverővel, Folyamatos, mártással, keletkező, hozzáadom, darabokra, elkeverem, mustárral, oldalast, oldalast, evőkanál, oldalas, sült oldalas fűszerkeverék, fokhagymagerezd, evőkanál, evőkanál dijoni mustár, evőkanál szójaszósz, evőkanál Rama margarin, evőkanál liszt, ételízesítő, őrölt szerecsendió,
|
|
|
|
|