Fogás: egyéb, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A mazsolát tíz percig forró vízben áztatjuk, lecsöpögtetjük. A töltelékhez a hagymát, az olívaolajat és a levest vagy vizet egy tálban feltesszük főni, és addig főzzük, ameddig a víz elfő.Hozzáadjuk a húst és kevergetve barnára pirítjuk. Hozzátesszük a mazsolát és a fűszereket, összekeverjük.
A tésztához a lisztet, a vajat és a sót egy nagy tálban összegyúrjuk annyi vízzel, hogy jól formázható legyen. Lisztezett deszkán három milliméter vastagra nyújtjuk, majd tíz-tizenöt centi átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A körök közepébe tölteléket halmozunk, majd olívabogyót és tojásdarabot teszünk a tetejére. Vizes kézzel félbehajtjuk a tésztát és a széleit jól összenyomkodjuk. Az ujjunkkal vagy villával díszíthetjük a tésztát. Forró sütőben néhány perc alatt pirosra sütjük, melegen tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
ünnepi alkalmakra ,de hétvégén is ajánlott
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
robertoc12hu
2011.12.29 17:43
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
levest vagy, tálban feltesszük, nagy tálban, körök közepébe, ujjunkkal vagy, összenyomkodjuk, lecsöpögtetjük, összekeverjük, marhahúsleves, tojásdarabot, félbehajtjuk, Hozzátesszük, összegyúrjuk, díszíthetjük, pirospaprika, olívabogyót, olívaolajat, erőspaprika, nyolcadokra, töltelékhez, olívabogyó, kevergetve, milliméter, negyedelve, Hozzáadjuk, tölteléket, fűszereket, formázható, feltesszük, szaggatunk, Lisztezett, Töltelék, nagy finomra vágott hagyma, evőkanál olívaolaj, marhahúsleves vagy, gramm darált marhahús, mazsola, kiskanál pirospaprika, bors, olívabogyó negyedelve, Tészta, csésze teljes kiőrlésű liszt, evőkanál, hideg,
|
|
|
|
|
Lúdláb
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
|
|
|
|
|