Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Empanada recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 5 főre
» Töltelék
» 1 nagy fej finomra vágott hagyma
» 1 evőkanál olívaolaj
» 2 dl marhahúsleves vagy víz
» 240 gramm darált marhahús
» öt dkg mazsola
» 1 evőkanál erőspaprika őrlemény
» egy kiskanál pirospaprika
» só
» bors
» 2 keményre főtt tojás nyolcadokra vágva
» 6 olívabogyó negyedelve
» Tészta
» 2 csésze teljes kiőrlésű liszt
» só
» 10 evőkanál vaj
» 1 dl hideg víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A mazsolát tíz percig forró vízben áztatjuk, lecsöpögtetjük. A töltelékhez a hagymát, az olívaolajat és a levest vagy vizet egy tálban feltesszük főni, és addig főzzük, ameddig a víz elfő.Hozzáadjuk a húst és kevergetve barnára pirítjuk. Hozzátesszük a mazsolát és a fűszereket, összekeverjük.
A tésztához a lisztet, a vajat és a sót egy nagy tálban összegyúrjuk annyi vízzel, hogy jól formázható legyen. Lisztezett deszkán három milliméter vastagra nyújtjuk, majd tíz-tizenöt centi átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A körök közepébe tölteléket halmozunk, majd olívabogyót és tojásdarabot teszünk a tetejére. Vizes kézzel félbehajtjuk a tésztát és a széleit jól összenyomkodjuk. Az ujjunkkal vagy villával díszíthetjük a tésztát. Forró sütőben néhány perc alatt pirosra sütjük, melegen tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

ünnepi alkalmakra ,de hétvégén is ajánlott
0 komment 2 ember kedveli robertoc12hu
2011.12.29 17:43
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
levest vagy, tálban feltesszük, nagy tálban, körök közepébe, ujjunkkal vagy, összenyomkodjuk, lecsöpögtetjük, összekeverjük, marhahúsleves, tojásdarabot, félbehajtjuk, Hozzátesszük, összegyúrjuk, díszíthetjük, pirospaprika, olívabogyót, olívaolajat, erőspaprika, nyolcadokra, töltelékhez, olívabogyó, kevergetve, milliméter, negyedelve, Hozzáadjuk, tölteléket, fűszereket, formázható, feltesszük, szaggatunk, Lisztezett, Töltelék, nagy finomra vágott hagyma, evőkanál olívaolaj, marhahúsleves vagy, gramm darált marhahús, mazsola, kiskanál pirospaprika, bors, olívabogyó negyedelve, Tészta, csésze teljes kiőrlésű liszt, evőkanál, hideg,
Gombás ragu
0 komment 1 ember kedveli
Harcsafilé sörtésztában parajos burgonyagombóccal.
0 komment 10 ember kedveli
Magozott meggybefőtt
0 komment 4 ember kedveli
Böjtös káposzta.
1 komment 9 ember kedveli
Milka isler marcipánnal
0 komment 1 ember kedveli
Szaloncukor házilag- (fahéjas-gyömbéres, kókuszos-lime-os)
0 komment 12 ember kedveli
Madártej
1 komment 7 ember kedveli
Pácolt csirkemell
1 komment 6 ember kedveli
Sült csirkecombok mediterrán zöldségágyon
3 komment 13 ember kedveli
Almás fánk
0 komment 5 ember kedveli
barackos clafoutis-gluténmentes
0 komment 1 ember kedveli
Magyaros gombaleves burgonyagombóccal !
0 komment 9 ember kedveli
Kacsamáj gombás hagymamártásban.
0 komment 2 ember kedveli
Párizsi sertésborda
0 komment 3 ember kedveli
Tárkonyos vaddisznó raguleves-ahogy én készítem-
0 komment 8 ember kedveli
Szederlikőr
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.