Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húst mosd meg, töröld szárazra, és vágd 2-3 centis kockákra. A zsiradékon párold üvegesre a felkockázott hagymát, majd a tűzről levéve szórd meg pirospaprikával, s azt keverd el benne. Utána önts hozzá 1 dl vizet, és időnként megkeverve fedő alatt lassan süsd zsírjára (vagyis addig párold, amíg a fölös víz távozik - addigra a hagyma úgy megpuhul, hogy később szétfőve sűrű szaftot ad). Dobd rá a húst, s nagyobb lángon, folytonos forgatás-keverés mellett, pörköld a húst (míg a felülete fehér nem lesz). Fogd vissza a tüzet, add hozzá a felaprított paradicsomot és paprikát, sózd, fedd le, és párold puhára a húst a saját levében. (Ha a lé elfogyna, mindig csak egy kicsi vízzel pótold.)
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha a zöldpaprikának és a paradicsomnak már nincsen szezonja, akkor megteszi helyettük néhány kanál lecsó is.
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!!
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
adri787
2013.01.18 21:50
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
húst mosd, zsiradékon párold, felkockázott hagymát, tűzről levéve, felülete fehér, felaprított paradicsomot, saját levében, kicsi vízzel, pirospaprikával, zöldpaprikának, paradicsomnak, felkockázott, paradicsomot, pirospaprika, vöröshagyma, zöldpaprika, felaprított, kávéskanál, zsiradékon, megkeverve, paradicsom, helyettük, disznóból, folytonos, kockákra, elfogyna, paprikát, időnként, zsírjára, forgatás, üvegesre, szárazra, szétfőve, megteszi, comb illetve lábszár, vöröshagyma, evőkanál zsír vagy olaj, kávéskanál pirospaprika, zöldpaprika, paradicsom,
|
|
|
|
|
Sólet
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|