Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tejszínes-boros narancskrémleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 3-4 db narancs
» 5 dl habtejszín
» 1/2 dl narancsszörp
» 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
» 2 csomag vaníliás cukor
» 2-3 evőkanál barna cukor
» 2 dl édes fehérbor
» 8 dl narancslé (dobozos)
» 2-3 db szegfűszeg
» pici darab fahéj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Egy edénybe belereszeljük 1 narancs héját, majd hozzáadjuk a cukrot, a szörpöt és egy kevés narancslét. Jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a többi narancslét is. Beletesszük a szegfűszeget és a fahajat, majd forráspontig melegítjük. Ekkor beleöntjük a bort, és pár percig lassú tűzön főzzük, ha szükséges, még cukrot teszünk hozzá.

A narancsot megpucoljuk, majd gerezdekre szedjük, és minden gerezdet ízlés szerinti méretűre felkockázunk. A felkockázott narancsot a levesbe tesszük és újraforraljuk, főzni nem kell, mert szétesik a narancshús.

A pudingport egy pici tejszínnel simára keverjük, majd hozzákeverjük a maradék tejszínt is. Folyamatos keverés mellett a levesbe csorgatjuk, majd óvatosan kevergetve kicsit besűrítjük.
Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor pirított mandulát vagy tejszínhabot kínálhatunk hozzá. Nagyon finom melegen és hidegen is.
0 komment 0 ember kedveli redrozsa
2012.08.31 09:49
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
edénybe belereszeljük, kevés narancslét, többi narancslét, narancsot megpucoljuk, felkockázott narancsot, levesbe tesszük, pici tejszínnel, maradék tejszínt, levesbe csorgatjuk, narancskrémleves, újraforraljuk, belereszeljük, hozzákeverjük, tejszínhabot, felkockázott, narancsszörp, forráspontig, felkockázunk, szegfűszeget, hozzáöntjük, Beletesszük, megpucoljuk, kínálhatunk, tejszínnel, szegfűszeg, narancshús, Folyamatos, hozzáadjuk, narancslét, narancslét, elkeverjük, csorgatjuk, melegítjük, beleöntjük, gerezdekre, narancs, habtejszín, narancsszörp, csomag vaníliás cukor, evőkanál barna cukor, édes fehérbor, narancslé dobozos, szegfűszeg, pici darab fahéj,
Aszalt szilvával töltött pulykamelltekercs sajtmártással
0 komment 1 ember kedveli
jókai bableves
0 komment 9 ember kedveli
Körte befőtt
0 komment 2 ember kedveli
Mályvacukor
0 komment 5 ember kedveli
Zöld palacsinta
0 komment 4 ember kedveli
"Mon monser " fűszeres süti, mazsolával.......
2 komment 3 ember kedveli
Tejfölös csirke római tálban
0 komment 15 ember kedveli
Tejfölös, kekszes szélsebes
0 komment 12 ember kedveli
Színesen töltött csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Sonkás nokedli
0 komment 4 ember kedveli
Marcipánmassza - Házilag
0 komment 18 ember kedveli
Almakrémes piskóta
0 komment 3 ember kedveli
Pizza
0 komment 3 ember kedveli
Káposztàs tèszta
0 komment 3 ember kedveli
Almás túrótorta
0 komment 10 ember kedveli
kekszes- almás süti
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.