Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A babot leöblítem, fazékba teszem, felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, ízlés szerint sózom, beledobom a babérlevelet és puhára főzöm.
Közben egy kisebb edényben az olajon kicsit átsütöm a felkarikázott kolbászt, ha mindkét oldala elveszítette nyers színét, kipecázom, és a már puha babhoz dobom a levesbe. A maradék (most már kolbász ízű-színű) zsiradékból készül a liszttel a rántás, amellyel besűrítem a levest. A tejfölhöz néhány merőkanál levet kiszedek, amivel simára keverem, ezt is hozzáadom, és még egyszer felforralom. Langyosra hűtve szeretjük, hiszen nyári étel. De télen fagyasztott babból is készítem.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Langyosra hűtve szeretjük, hiszen nyári étel. De télen fagyasztott babból is készítem.
Ha savanykásabb ízt kedveltek, néhány csepp ecetet lehet bele tenni a legvégén.
|
|
|
|
1 komment
|
7 ember kedveli
|
mank87
2012.01.04 19:30
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
orsi1 |
2012.01.08. 21:52 (#1) |
|
|
Ez így nagyon finom lehet, bár én másik változatát ismerem, abban van zöldség és burgonya is, viszont nincs benne tejföl. Nyáron ki fogom ezt a receptet próbálni. |
| |
|
|
|
babot leöblítem, kisebb edényben, olajon kicsit, felkarikázott kolbászt, tejfölhöz néhány, fejtettbableves, szárazkolbász, felkarikázott, babérlevelet, elveszítette, savanykásabb, fagyasztott, zsiradékból, fagyasztott, felforralom, kávéskanál, felengedem, babérlevél, kipecázom, szeretjük, beledobom, hozzáadom, Kolbászos, leöblítem, szeretjük, Langyosra, Langyosra, besűrítem, tejfölhöz, merőkanál, kedveltek, friss nyári fejtett, babérlevél, minőségű szárazkolbász, evőkanál étolaj, púpozott kávéskanál liszt, tejföl,
|
|
|
|
|