Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Habos mákos szelet recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» A tésztához :30 dkg liszt
» 20 dkg margarin
» 8 dkg porcukor
» 2 csomag vaníliás cukor
» 1 kávéskanál sütőpor
» 1 csipet só ,1 citrom reszelt héja
» 1 tojássárgája,1 evőkanál tejföl
» A töltelékhez:
» 1/2 dl rum
» 5 dkg mazsola
» 50 dkg őszibarackbefőtt
» 5 dkg margarin ,6 tojás
» 5+5 dkg porcukor,1 citrom reszelt héja
» 1/2 kávéskanál őrőlt szegfűszeg
» 1/2 kávéskanál őrőlt fahéj
» 30 dkg őrölt mák,3-4 evőkanál zsemlemorzsa
» A habhoz :
» 2 kávéskanál citromlé
» 4 tojás fehérje
» 20 dkg porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Az őszibarackokat 2 cm-es darabokra vágjuk. A mazsolát meglocsoljuk rummal. A margarint felolvasztjuk.
Egy mélyebb 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
A tésztát kinyújtjuk tepsi nagyságúra és a tepsibe terítjük-nyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és középső bordamagasságra állított rácson 10 percig sütjük.
Közben a tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket 1 csipet sóval habbá verjük, majd apránként hozzáadunk 5 dkg porcukrot, és kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját 5 dkg porcukorral fehéredésig keverjük, aztán hozzáadjuk a langyos margarint, a reszelt citromhéjat, a fűszereket, majd kanalanként felváltva a tojáshabot és a mákot, végül a rummal együtt a mazsolát.
Az elősütött tésztát megszórjuk zsemlemorzsával és az őszibarackkal, majd a tetejére simítjuk a mákkrémet. Visszatesszük a sütőbe és megsütjük. Tűpróba!
A hab hozzávalóit keményre verjük, és a forró megsült sütemény tetejére simítjuk, villával megcifrázzuk. Visszatesszük a sütőbe, és további 8-10 percig, enyhe pirulásig sütjük.

Rumsodó vagy pikáns lekvár kíséretében kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok hozzá!
0 komment 5 ember kedveli feviroza
2015.03.04 14:50
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tészta hozzávalóit, hűtőszekrénybe tesszük, mazsolát meglocsoljuk, margarint felolvasztjuk, mélyebb 20×30, tésztát kinyújtjuk, tojásokat szétválasztjuk, tojások sárgáját, langyos margarint, reszelt citromhéjat, rummal együtt, elősütött tésztát, tetejére simítjuk, forró megsült, őszibarackbefőtt, tojásfehérjéket, zsemlemorzsával, bordamagasságra, hűtőszekrénybe, őszibarackokat, szétválasztjuk, őszibarackkal, felolvasztjuk, előmelegítjük, Visszatesszük, Visszatesszük, megszurkáljuk, tojássárgája, sütőpapírral, meglocsoljuk, összegyúrjuk, zsemlemorzsa, megcifrázzuk, hozzávalóit, csomagoljuk, töltelékhez, porcukorral, hozzávalóit, kíséretében, fehéredésig, tésztához liszt, margarin, porcukor, csomag vaníliás cukor, kávéskanál sütőpor, csipet citrom reszelt héja, töltelékhez, rum, mazsola, őszibarackbefőtt, margarin tojás, kávéskanál őrőlt szegfűszeg, kávéskanál őrőlt fahéj, habhoz, kávéskanál citromlé, tojás fehérje, porcukor,
Krumplis tészta
0 komment 5 ember kedveli
Mézeskalács karácsonyfa-ahogy én készítem-
3 komment 188 ember kedveli
Alexander sütemény
0 komment 7 ember kedveli
Gesztenyés-mandulás torta...
0 komment 8 ember kedveli
Gesztenyés tallérok
0 komment 2 ember kedveli
Banánkrémes pite
0 komment 2 ember kedveli
Padlizsándip
0 komment 2 ember kedveli
Kocsonya hagyományos módon
3 komment 10 ember kedveli
Gofri
0 komment 3 ember kedveli
Zacskós csirke burgonya hasábbal
0 komment 6 ember kedveli
Habos tetejű
0 komment 4 ember kedveli
Dübbencs
0 komment 5 ember kedveli
Kuruc pecsenye
2 komment 19 ember kedveli
Natúr csirkecomb
0 komment 2 ember kedveli
Hortobágyi húsos palacsinta
2 komment 12 ember kedveli
Kenyértésztában sült-fűszeres vaddisznó
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.