Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Az őszibarackokat 2 cm-es darabokra vágjuk. A mazsolát meglocsoljuk rummal. A margarint felolvasztjuk.
Egy mélyebb 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
A tésztát kinyújtjuk tepsi nagyságúra és a tepsibe terítjük-nyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és középső bordamagasságra állított rácson 10 percig sütjük.
Közben a tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket 1 csipet sóval habbá verjük, majd apránként hozzáadunk 5 dkg porcukrot, és kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját 5 dkg porcukorral fehéredésig keverjük, aztán hozzáadjuk a langyos margarint, a reszelt citromhéjat, a fűszereket, majd kanalanként felváltva a tojáshabot és a mákot, végül a rummal együtt a mazsolát.
Az elősütött tésztát megszórjuk zsemlemorzsával és az őszibarackkal, majd a tetejére simítjuk a mákkrémet. Visszatesszük a sütőbe és megsütjük. Tűpróba!
A hab hozzávalóit keményre verjük, és a forró megsült sütemény tetejére simítjuk, villával megcifrázzuk. Visszatesszük a sütőbe, és további 8-10 percig, enyhe pirulásig sütjük.
Rumsodó vagy pikáns lekvár kíséretében kínáljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
feviroza
2015.03.04 14:50
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tészta hozzávalóit, hűtőszekrénybe tesszük, mazsolát meglocsoljuk, margarint felolvasztjuk, mélyebb 20×30, tésztát kinyújtjuk, tojásokat szétválasztjuk, tojások sárgáját, langyos margarint, reszelt citromhéjat, rummal együtt, elősütött tésztát, tetejére simítjuk, forró megsült, őszibarackbefőtt, tojásfehérjéket, zsemlemorzsával, bordamagasságra, hűtőszekrénybe, őszibarackokat, szétválasztjuk, őszibarackkal, felolvasztjuk, előmelegítjük, Visszatesszük, Visszatesszük, megszurkáljuk, tojássárgája, sütőpapírral, meglocsoljuk, összegyúrjuk, zsemlemorzsa, megcifrázzuk, hozzávalóit, csomagoljuk, töltelékhez, porcukorral, hozzávalóit, kíséretében, fehéredésig, tésztához liszt, margarin, porcukor, csomag vaníliás cukor, kávéskanál sütőpor, csipet citrom reszelt héja, töltelékhez, rum, mazsola, őszibarackbefőtt, margarin tojás, kávéskanál őrőlt szegfűszeg, kávéskanál őrőlt fahéj, habhoz, kávéskanál citromlé, tojás fehérje, porcukor,
|
|
|
|
|