Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Habos mákos szelet recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» A tésztához :30 dkg liszt
» 20 dkg margarin
» 8 dkg porcukor
» 2 csomag vaníliás cukor
» 1 kávéskanál sütőpor
» 1 csipet só ,1 citrom reszelt héja
» 1 tojássárgája,1 evőkanál tejföl
» A töltelékhez:
» 1/2 dl rum
» 5 dkg mazsola
» 50 dkg őszibarackbefőtt
» 5 dkg margarin ,6 tojás
» 5+5 dkg porcukor,1 citrom reszelt héja
» 1/2 kávéskanál őrőlt szegfűszeg
» 1/2 kávéskanál őrőlt fahéj
» 30 dkg őrölt mák,3-4 evőkanál zsemlemorzsa
» A habhoz :
» 2 kávéskanál citromlé
» 4 tojás fehérje
» 20 dkg porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Az őszibarackokat 2 cm-es darabokra vágjuk. A mazsolát meglocsoljuk rummal. A margarint felolvasztjuk.
Egy mélyebb 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
A tésztát kinyújtjuk tepsi nagyságúra és a tepsibe terítjük-nyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és középső bordamagasságra állított rácson 10 percig sütjük.
Közben a tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket 1 csipet sóval habbá verjük, majd apránként hozzáadunk 5 dkg porcukrot, és kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját 5 dkg porcukorral fehéredésig keverjük, aztán hozzáadjuk a langyos margarint, a reszelt citromhéjat, a fűszereket, majd kanalanként felváltva a tojáshabot és a mákot, végül a rummal együtt a mazsolát.
Az elősütött tésztát megszórjuk zsemlemorzsával és az őszibarackkal, majd a tetejére simítjuk a mákkrémet. Visszatesszük a sütőbe és megsütjük. Tűpróba!
A hab hozzávalóit keményre verjük, és a forró megsült sütemény tetejére simítjuk, villával megcifrázzuk. Visszatesszük a sütőbe, és további 8-10 percig, enyhe pirulásig sütjük.

Rumsodó vagy pikáns lekvár kíséretében kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok hozzá!
0 komment 5 ember kedveli feviroza
2015.03.04 14:50
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tészta hozzávalóit, hűtőszekrénybe tesszük, mazsolát meglocsoljuk, margarint felolvasztjuk, mélyebb 20×30, tésztát kinyújtjuk, tojásokat szétválasztjuk, tojások sárgáját, langyos margarint, reszelt citromhéjat, rummal együtt, elősütött tésztát, tetejére simítjuk, forró megsült, őszibarackbefőtt, tojásfehérjéket, zsemlemorzsával, bordamagasságra, hűtőszekrénybe, őszibarackokat, szétválasztjuk, őszibarackkal, felolvasztjuk, előmelegítjük, Visszatesszük, Visszatesszük, megszurkáljuk, tojássárgája, sütőpapírral, meglocsoljuk, összegyúrjuk, zsemlemorzsa, megcifrázzuk, hozzávalóit, csomagoljuk, töltelékhez, porcukorral, hozzávalóit, kíséretében, fehéredésig, tésztához liszt, margarin, porcukor, csomag vaníliás cukor, kávéskanál sütőpor, csipet citrom reszelt héja, töltelékhez, rum, mazsola, őszibarackbefőtt, margarin tojás, kávéskanál őrőlt szegfűszeg, kávéskanál őrőlt fahéj, habhoz, kávéskanál citromlé, tojás fehérje, porcukor,
Ropogós malaccomb...
0 komment 7 ember kedveli
Boszorkány ujjak
0 komment 2 ember kedveli
RÁNTOTT TÖK
1 komment 6 ember kedveli
Pikáns zöldbabos rukkola saláta
0 komment 2 ember kedveli
Tejfölös gombapaprikás
0 komment 4 ember kedveli
Isler dióval
0 komment 6 ember kedveli
nyírségi gombócleves!
1 komment 5 ember kedveli
Kakaó torta
0 komment 4 ember kedveli
Fűszeres krémmel töltött haltekercsek.
0 komment 2 ember kedveli
Káposztaropogós
0 komment 5 ember kedveli
Hamis tiramisu
0 komment 3 ember kedveli
Franciasaláta kukoricával
0 komment 1 ember kedveli
Márton szelet.
0 komment 5 ember kedveli
Sajtos-sonkás gnocchi
0 komment 5 ember kedveli
Lúdláb
0 komment 2 ember kedveli
Zserbó golyó
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.