Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztához a lisztet és a sütőport a vajjal vagy margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliáscukrot, a sót, és elkeverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, és közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle, amelyet két cipóra osztunk.
Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe, és megkenjük ízlés szerinti lekvárral.
A máktöltelékhez a mákot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat elkeverjük, és hozzákeverjük a 3 tojás fehérjéből hidegen vert habot. A keveréket a lekvárra tesszük.
Kinyújtjuk a másik cipót, a tetejére helyezzük, és közepes lángon aranysárgára sütjük.
Amikor kihűlt, a tetejére porcukrot szórunk.
A másik máktöltelék ugyanígy készül, de hozzákeverjük még a lisztet, sütőport, tejet, margarint. Ez a töltelék vastagabb lesz, mert a sütőpor felfújja.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ugyanezzel a tésztával túrós pitét is készíthetünk, és ehhez ízlés szerint citromhéjat keverhetünk bele.
Túrótöltelék: 1/2 kg túrót kikeverünk 25 dkg porcukorral, 2 cs vaníliás cukorral, ízlés szerint citromhéjjal, 1 cs mazsolával, kevés búzadarával, 2 tojás sárgájával, és a 2 tojás hidegen felvert fehérjével.
|
|
|
|
2 komment
|
22 ember kedveli
|
kormilla
2012.03.09 10:32
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
kormilla |
2012.03.14. 09:49 (#2) |
|
|
A 20 dkg mák kell a sütibe. A másféle máktöltelék a mákos pite egy másik fajtája. |
|
attla |
2012.03.13. 12:01 (#1) |
|
|
Igen! Szeretem a mákos sütiket. Csak sok anyag kell bele.
De nagyon finom. Néha nem árt a csábítás!! |
| |
|
|
|
fentieken kívül, vajjal vagy, tojások sárgáját, egyik cipót, vaníliás cukrot, citromhéjat elkeverjük, lekvárra tesszük, másik cipót, tetejére helyezzük, tetejére porcukrot, másik máktöltelék, töltelék vastagabb, sütőpor felfújja, tésztával túrós, máktöltelékhez, vaníliáscukrot, Máktöltelékhez, máktöltelékhez, belehelyezzük, hozzákeverjük, hozzákeverjük, készíthetünk, Túrótöltelék, citromhéjjal, elmorzsoljuk, aranysárgára, porcukorral, keverhetünk, citromhéjat, máktöltelék, citromhéjat, margarinnal, búzadarával, fehérjéből, kikeverünk, Hozzáadjuk, nagyságúra, Kinyújtjuk, Ugyanezzel, mazsolával, liszt, vagy margarin, porcukor, sütőpor, tojás, kevés tejföl, csipet, vaniliás cukor, Máktöltelékhez, porcukor, tojás felvert habja, ízlés szerint citromhéj, vaníliás cukor, Kevés lekvár, lisz, margarin,
|
|
|
|
|