Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Lereszelem a káposztát, besózom, majd egy fél óra múlva a levétől kinyomkodom.Az olajon a cukorral szép barnára pirítom. A tésztához összegyúrom a lisztet a tojássárgákkal, a cukros tejben megfuttatott élesztővel , egy kevés sóval és annyi langyos tejjel, hogy közepesen lágy tésztám legyen.Utána gyúrom bele az olvasztott margarint és duplájára kelesztem.
Majd félujjnyi vastagra nyújtom , négyszögeket vágok ki belőle és mindegyikre egy - egy halom párolt káposztát rakok , majd összegöngyölöm és bő forró olajban szép pirosra sütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Első oldalát fedő alatt, a másodikat fedő nélkül szoktam sütni.
Könnyű zöldség leves mellé ajánlom, igen laktató.
Sokan félnek a kelt tészta készítésétől pedig, ha egyszer sikerélmény ér, utána már nem boszorkányosság.
|
|
|
|
2 komment
|
6 ember kedveli
|
pola62
2011.12.14 13:25
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
pola62 |
2011.12.17. 19:51 (#2) |
|
 |
Köszönöm, hidd el, nem fogsz csalódni benne. |
|
mgyongy |
2011.12.17. 17:22 (#1) |
|
 |
ki fogom próbálni, jól hangzik. És miért ne legyen egy kis változatosság, . Nemcsak a lekváros, mákos, diós bukta... |
| |
|
|
|
levétől kinyomkodom, cukorral szép, tésztához összegyúrom, cukros tejben, kevés sóval, olvasztott margarint, halom párolt, másodikat fedő, kelt tészta, boszorkányosság, összegöngyölöm, tojássárgákkal, fejeskáposzta, négyszögeket, tojássárgája, dagasztáshoz, készítésétől, megfuttatott, mindegyikre, sikerélmény, futtatáshoz, kinyomkodom, összegyúrom, töltelékhez, olvasztott, élesztővel, Lereszelem, káposztát, tésztához, Káposztás, káposztát, duplájára, félujjnyi, kelesztem, másodikat, töltelékhez, kg-os fejeskáposzta, vőkanál olaj, evőkanál cukor, kevés őrölt bors, tésztához, liszt, élesztő futtatáshoz kevés, tojássárgája, kiskanál cukor, margarin, dagasztáshoz tej, sütéshez bőven olaj,
|
|
|
|
|