Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A pulyka mellett vágjuk kis kockákra, és az olíva olajon dinszteljük üvegesre.
A zöldségeket mossuk, tisztítsuk, majd daraboljuk le kis kockákra.
A zöld spárgát kisebb darabokra, a spárgacsúcsokat hagyjuk meg egyben, és tegyük félre a végére.
A húsra szedjük rá a zöldségeket, és magasabb hőfokon, folyamatos kevergetés mellett dinszteljük.
Előbb kis levet ereszt, majd folyamatosan kevergessük addig, amíg vissza nem sül az olajra.
De vigyázzunk, ne kapjon az edény aljára semmi sem.
Mielőtt felöntenénk vízzel a levest, szórjuk meg a liszttel, és keverjük át alaposan.
Majd felöntjük a tejjel, és a vízzel.
Sóval, borssal, esetleg tartósítószer mentes ételízesítővel fűszerezzük.
Puhára főzzük a hozzávalókat.
A legvégén 1 ek cukrot teszünk bele, mert a spárgához jól illik.
Kicsit olyan lesz a cukortól a leves íze, mint a cukorborsó levesé.
A tojás sárgáját keverjük ki a tejszínnel.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálaláskor tegyünk ebből a tejszínből egy-egy kanálnyit a tányérokra, és erre szedjük rá a forró levest.
Nagyon-nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
haaapci
2012.09.24 17:28
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
pulyka mellett, olíva olajon, zöldségeket mossuk, zöld spárgát, spárgacsúcsokat hagyjuk, húsra szedjük, edény aljára, cukorborsó levesé, tojás sárgáját, tejszínből egy-egy, forró levest, spárgacsúcsokat, ételízesítővel, tartósítószer, hozzávalókat, folyamatosan, vöröshagyma, felöntenénk, zöldségeket, zöldségeket, dinszteljük, kevergessük, dinszteljük, fűszerezzük, Hozzávalók, vigyázzunk, tejszínből, tányérokra, folyamatos, kevergetés, cukorborsó, daraboljuk, tejszínnel, tisztítsuk, pulykamell, Tálaláskor, darabokra, Hozzávalók főre olíva olaj, pulykamell filé, szál sárgarépa, szál gyökér, vöröshagyma, zöld spárga, csapott liszt, bors, cukor, tejszín, tojás sárgája,
|
|
|
|
|