Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Spárgás pulyka raguleves . recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» Hozzávalók 6 főre: olíva olaj
» 50 dkg pulykamell filé
» 4 szál sárgarépa
» 1 szál gyökér
» 1 fej vöröshagyma
» 250 g zöld spárga
» 2-3 csapott ek liszt
» só
» bors
» 2 dl tej
» 1 ek cukor
» 2 dl tejszín
» 1 tojás sárgája
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A pulyka mellett vágjuk kis kockákra, és az olíva olajon dinszteljük üvegesre.
A zöldségeket mossuk, tisztítsuk, majd daraboljuk le kis kockákra.
A zöld spárgát kisebb darabokra, a spárgacsúcsokat hagyjuk meg egyben, és tegyük félre a végére.
A húsra szedjük rá a zöldségeket, és magasabb hőfokon, folyamatos kevergetés mellett dinszteljük.
Előbb kis levet ereszt, majd folyamatosan kevergessük addig, amíg vissza nem sül az olajra.
De vigyázzunk, ne kapjon az edény aljára semmi sem.
Mielőtt felöntenénk vízzel a levest, szórjuk meg a liszttel, és keverjük át alaposan.
Majd felöntjük a tejjel, és a vízzel.
Sóval, borssal, esetleg tartósítószer mentes ételízesítővel fűszerezzük.
Puhára főzzük a hozzávalókat.
A legvégén 1 ek cukrot teszünk bele, mert a spárgához jól illik.
Kicsit olyan lesz a cukortól a leves íze, mint a cukorborsó levesé.
A tojás sárgáját keverjük ki a tejszínnel.
Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor tegyünk ebből a tejszínből egy-egy kanálnyit a tányérokra, és erre szedjük rá a forró levest.
Nagyon-nagyon finom.
0 komment 2 ember kedveli haaapci
2012.09.24 17:28
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
pulyka mellett, olíva olajon, zöldségeket mossuk, zöld spárgát, spárgacsúcsokat hagyjuk, húsra szedjük, edény aljára, cukorborsó levesé, tojás sárgáját, tejszínből egy-egy, forró levest, spárgacsúcsokat, ételízesítővel, tartósítószer, hozzávalókat, folyamatosan, vöröshagyma, felöntenénk, zöldségeket, zöldségeket, dinszteljük, kevergessük, dinszteljük, fűszerezzük, Hozzávalók, vigyázzunk, tejszínből, tányérokra, folyamatos, kevergetés, cukorborsó, daraboljuk, tejszínnel, tisztítsuk, pulykamell, Tálaláskor, darabokra, Hozzávalók főre olíva olaj, pulykamell filé, szál sárgarépa, szál gyökér, vöröshagyma, zöld spárga, csapott liszt, bors, cukor, tejszín, tojás sárgája,
Pásztorsajt !
0 komment 17 ember kedveli
Kenyérlángos- tökipompos kicsit másképp
0 komment 39 ember kedveli
Mákos félhold
0 komment 13 ember kedveli
Kosárka a Nagymamámtól
0 komment 2 ember kedveli
Citromos gyömbéres piskóta gyűrü
0 komment 2 ember kedveli
Spenót omlett
0 komment 2 ember kedveli
Tökleves kagylótésztával
0 komment 1 ember kedveli
Korhely leves káposztalével
1 komment 2 ember kedveli
Kókuszos Túrógombóc
0 komment 4 ember kedveli
Málnahab
0 komment 3 ember kedveli
almás-diós muffin
0 komment 6 ember kedveli
Mákos túrós kocka
1 komment 10 ember kedveli
Kókuszos hideg kutya
0 komment 9 ember kedveli
Isteni puha pogácsa
2 komment 14 ember kedveli
Fantás torta
0 komment 4 ember kedveli
Almás kalács
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.