Fogás: főétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk és kevés sóval bedörzsöljük. Rostjaira merőlegesen bevagdossuk, és tűzálló tálba egymás mellé tesszük úgy, hogy 4 adag legyen belőle. Az angolszalonnát apró, vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot felkarikázzuk, a hússzeletekre tesszük, majd rászórjuk az angolszalonnát. A vajat borsónyi darabokban rámorzsoljuk. Megöntözzük tejföllel, kevés borssal megszórjuk és a tálat szorosan lefedjük. Előmelegített, forró sütőben 50 percig pároljuk, majd ellenőrizzük, hogy valóban megpuhult-e. Ezután a tál tetejét levéve addig pirítjuk, amíg az angolszalonna ropogóssá nem sül.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Burgonyapürét és zellersalátát kínálunk mellé.
|
|
|
|
0 komment
|
14 ember kedveli
|
szabinat
2012.05.22 21:36
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
pulykamellet vékony, angolszalonnát apró, paradicsomot felkarikázzuk, hússzeletekre tesszük, vajat borsónyi, tálat szorosan, angolszalonna ropogóssá, angolszalonnát, angolszalonnát, felkarikázzuk, Előmelegített, angolszalonna, zellersalátát, Burgonyapürét, hússzeletekre, bedörzsöljük, rámorzsoljuk, ellenőrizzük, pulykamellet, paradicsomot, Megöntözzük, bevagdossuk, merőlegesen, pulykamell, darabokban, pulykamell, megszórjuk, paradicsom, szeletekre, ropogóssá, tejföllel, Rostjaira, rászórjuk, pulykamell, bacon, paradicsom, tejföl, kevés, őrölt bors,
|
|
|
|
|