Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A libamellet megtisztítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és forró serpenyőben kevés olajon minden oldalát megpirítjuk, majd megöntözzük a fehérborecettel.
Megvárjuk, míg elpárolog az ecet, és egy kevés vízzel felöntve pároljuk a libamelleket.
A savanyú káposztát leöblítjük, és annyi vízben, amennyi ellepi, félig puhára főzzük.
A füstölt szalonnát apróra vágjuk, és üvegesre pároljuk. (Ha nincs kész lecsónk, a szalonnát kiszedjük a serpenyőből és félretesszük. A szalonna kisült zsírjában üvegesre pároljuk a hagymát, majd visszatesszük mellé a szalonnát.)
A szalonnát (vagy szalonnás hagymát) meghintjük egy kanál pirospaprikával, egy kevés vízzel felengedjük, a félig megpuhult káposztába öntjük, és beletesszük a libamelleket.
Hozzáadunk 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, egy kevés köménymagot, borsikafüvet, tárkonylevelet, lecsót (vagy, ha az nincs, akkor szeletelt paradicsomot és zöldpaprikát), ha szükséges megsózzuk és lassú tűzön készre főzzük.
Ha már minden megpuhult, a húsokat kiszedjük a káposztából, és beleöntjük a liszttel elkevert tejfölt, simára keverjük és felforraljuk.
Tálba rakjuk, és a felszeletelt mellekkel tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
feviroza
2014.05.14 14:30
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
libamellet megtisztítjuk, kevés vízzel, savanyú káposztát, füstölt szalonnát, szalonnát kiszedjük, szalonna kisült, kanál pirospaprikával, félig megpuhult, kevés köménymagot, húsokat kiszedjük, liszttel elkevert, felszeletelt mellekkel, pirospaprikával, fehérborecettel, tárkonylevelet, megtisztítjuk, fűszerpaprika, visszatesszük, felszeletelt, paradicsomot, megborsozzuk, felforraljuk, zöldpaprikát, borsikafüvet, libamelleket, libamelleket, félretesszük, felengedjük, serpenyőből, beletesszük, serpenyőben, megöntözzük, köménymagot, káposztából, megpirítjuk, zöldpaprika, vöröshagyma, leöblítjük, libamell, savanyú káposzta, füstölt szalonna, közepes vöröshagyma, fehér borecet, naoraforgó olaj, tárkony ízlés szerint, borsikafű ízlés szerint, őrölt bors ízlés szerint, fűszerpaprika ízlés szerint, gerezd fokhagyma, köménymag ízlés szerint, liszt, tejföl,
|
|
|
|
|