Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Erdélyi káposztás libamell recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1,5 kg libamell
» 70 dkg savanyú káposzta
» 5 dkg füstölt szalonna
» 2 közepes fej vöröshagyma
» 4 dkg lecsó vagy 1-1-zöldpaprika és paradicsom
» 2 ek fehér borecet
» 1 dl naoraforgó olaj
» tárkony ízlés szerint
» borsikafű ízlés szerint
» só ,őrölt bors ízlés szerint
» fűszerpaprika ízlés szerint
» 1 gerezd fokhagyma
» köménymag ízlés szerint
» 1 ek liszt
» 2 dl tejföl
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A libamellet megtisztítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és forró serpenyőben kevés olajon minden oldalát megpirítjuk, majd megöntözzük a fehérborecettel.
Megvárjuk, míg elpárolog az ecet, és egy kevés vízzel felöntve pároljuk a libamelleket.
A savanyú káposztát leöblítjük, és annyi vízben, amennyi ellepi, félig puhára főzzük.
A füstölt szalonnát apróra vágjuk, és üvegesre pároljuk. (Ha nincs kész lecsónk, a szalonnát kiszedjük a serpenyőből és félretesszük. A szalonna kisült zsírjában üvegesre pároljuk a hagymát, majd visszatesszük mellé a szalonnát.)
A szalonnát (vagy szalonnás hagymát) meghintjük egy kanál pirospaprikával, egy kevés vízzel felengedjük, a félig megpuhult káposztába öntjük, és beletesszük a libamelleket.
Hozzáadunk 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, egy kevés köménymagot, borsikafüvet, tárkonylevelet, lecsót (vagy, ha az nincs, akkor szeletelt paradicsomot és zöldpaprikát), ha szükséges megsózzuk és lassú tűzön készre főzzük.
Ha már minden megpuhult, a húsokat kiszedjük a káposztából, és beleöntjük a liszttel elkevert tejfölt, simára keverjük és felforraljuk.
Tálba rakjuk, és a felszeletelt mellekkel tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 1 ember kedveli feviroza
2014.05.14 14:30
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
libamellet megtisztítjuk, kevés vízzel, savanyú káposztát, füstölt szalonnát, szalonnát kiszedjük, szalonna kisült, kanál pirospaprikával, félig megpuhult, kevés köménymagot, húsokat kiszedjük, liszttel elkevert, felszeletelt mellekkel, pirospaprikával, fehérborecettel, tárkonylevelet, megtisztítjuk, fűszerpaprika, visszatesszük, felszeletelt, paradicsomot, megborsozzuk, felforraljuk, zöldpaprikát, borsikafüvet, libamelleket, libamelleket, félretesszük, felengedjük, serpenyőből, beletesszük, serpenyőben, megöntözzük, köménymagot, káposztából, megpirítjuk, zöldpaprika, vöröshagyma, leöblítjük, libamell, savanyú káposzta, füstölt szalonna, közepes vöröshagyma, fehér borecet, naoraforgó olaj, tárkony ízlés szerint, borsikafű ízlés szerint, őrölt bors ízlés szerint, fűszerpaprika ízlés szerint, gerezd fokhagyma, köménymag ízlés szerint, liszt, tejföl,
Őzcomb Vadas ragu módra
0 komment 6 ember kedveli
Finn karácsonyi mézes
1 komment 22 ember kedveli
Alma pongyolában
0 komment 2 ember kedveli
Ciorba de perisoare
0 komment 2 ember kedveli
Cuba libre koktél
0 komment 2 ember kedveli
Ízes krumplifőzelék
0 komment 3 ember kedveli
raffaello golyók
0 komment 13 ember kedveli
Camambert mártásos csirkefalatok
0 komment 3 ember kedveli
Almás püspökkenyér
0 komment 5 ember kedveli
Lecsós marha !
0 komment 3 ember kedveli
csirkeragu leves
0 komment 3 ember kedveli
Tojásos húskenyér...
0 komment 20 ember kedveli
Bőrös fokhagymás Röfisült
4 komment 4 ember kedveli
Mandulás-kapros penne
0 komment 1 ember kedveli
Grill burger
0 komment 4 ember kedveli
Töltött csirkemell
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.