Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Erdélyi káposztás libamell recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1,5 kg libamell
» 70 dkg savanyú káposzta
» 5 dkg füstölt szalonna
» 2 közepes fej vöröshagyma
» 4 dkg lecsó vagy 1-1-zöldpaprika és paradicsom
» 2 ek fehér borecet
» 1 dl naoraforgó olaj
» tárkony ízlés szerint
» borsikafű ízlés szerint
» só ,őrölt bors ízlés szerint
» fűszerpaprika ízlés szerint
» 1 gerezd fokhagyma
» köménymag ízlés szerint
» 1 ek liszt
» 2 dl tejföl
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A libamellet megtisztítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és forró serpenyőben kevés olajon minden oldalát megpirítjuk, majd megöntözzük a fehérborecettel.
Megvárjuk, míg elpárolog az ecet, és egy kevés vízzel felöntve pároljuk a libamelleket.
A savanyú káposztát leöblítjük, és annyi vízben, amennyi ellepi, félig puhára főzzük.
A füstölt szalonnát apróra vágjuk, és üvegesre pároljuk. (Ha nincs kész lecsónk, a szalonnát kiszedjük a serpenyőből és félretesszük. A szalonna kisült zsírjában üvegesre pároljuk a hagymát, majd visszatesszük mellé a szalonnát.)
A szalonnát (vagy szalonnás hagymát) meghintjük egy kanál pirospaprikával, egy kevés vízzel felengedjük, a félig megpuhult káposztába öntjük, és beletesszük a libamelleket.
Hozzáadunk 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, egy kevés köménymagot, borsikafüvet, tárkonylevelet, lecsót (vagy, ha az nincs, akkor szeletelt paradicsomot és zöldpaprikát), ha szükséges megsózzuk és lassú tűzön készre főzzük.
Ha már minden megpuhult, a húsokat kiszedjük a káposztából, és beleöntjük a liszttel elkevert tejfölt, simára keverjük és felforraljuk.
Tálba rakjuk, és a felszeletelt mellekkel tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 1 ember kedveli feviroza
2014.05.14 14:30
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
libamellet megtisztítjuk, kevés vízzel, savanyú káposztát, füstölt szalonnát, szalonnát kiszedjük, szalonna kisült, kanál pirospaprikával, félig megpuhult, kevés köménymagot, húsokat kiszedjük, liszttel elkevert, felszeletelt mellekkel, pirospaprikával, fehérborecettel, tárkonylevelet, megtisztítjuk, fűszerpaprika, visszatesszük, felszeletelt, paradicsomot, megborsozzuk, felforraljuk, zöldpaprikát, borsikafüvet, libamelleket, libamelleket, félretesszük, felengedjük, serpenyőből, beletesszük, serpenyőben, megöntözzük, köménymagot, káposztából, megpirítjuk, zöldpaprika, vöröshagyma, leöblítjük, libamell, savanyú káposzta, füstölt szalonna, közepes vöröshagyma, fehér borecet, naoraforgó olaj, tárkony ízlés szerint, borsikafű ízlés szerint, őrölt bors ízlés szerint, fűszerpaprika ízlés szerint, gerezd fokhagyma, köménymag ízlés szerint, liszt, tejföl,
Hideg, zelleres almaleves
0 komment 3 ember kedveli
Szalagos fánk
1 komment 3 ember kedveli
Paradicsomleves rizzsel
0 komment 8 ember kedveli
Vienetta jégkrém házilag
1 komment 5 ember kedveli
Töltike-
1 komment 18 ember kedveli
Fantasztikus túrós süti
1 komment 17 ember kedveli
Sajtos brokkolikrémleves
0 komment 6 ember kedveli
Birsalmasajt
3 komment 9 ember kedveli
Hamis madártej
0 komment 4 ember kedveli
tonhal saláta
0 komment 4 ember kedveli
Karamellás habroló
0 komment 16 ember kedveli
Tejfölös káposztaleves
0 komment 6 ember kedveli
Alma torta
0 komment 3 ember kedveli
Töltött gombafejek-kirántva-
1 komment 16 ember kedveli
Nyúlragu
0 komment 2 ember kedveli
Tabáni saláta
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.