Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hagymát pucoljuk meg, majd félbevágva vékonyan szeleteljük fel.
Egy edényben hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, és néha megkeverve pirítsuk aranybarnára. Adjuk hozzá a friss, száráról lecsipkedett kakukkfüvet, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a barna sörrel. Lassú tűzön addig forraljuk hogy sűrű, szaftos legyen. Öntsük fel a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a leveskockát. Forraljuk fel, majd kisebb lángon főzzük 10-15 percig.
A kiflit karikázzuk fel, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, szórjuk meg reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben pár perc alatt süssük szép világos színűre.
Tálaláskor szedjük a levest tálkákba, majd helyezzünk rá pár darab sajtos kiflikarikát, és úgy kínáljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
1 komment
|
3 ember kedveli
|
feviroza
2015.01.02 12:03
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
kozlik1 |
2016.04.06. 00:29 (#1) |
|
 |
Megpróbálom, mert érdekes. Kíváncsi leszek a feleségem véleményére. Egy kérdés: melyik barna sört ajánlod? |
| |
|
|
|
hagymát pucoljuk, edényben hevítsük, felszeletelt hagymát, barna sörrel, kiflit karikázzuk, levest tálkákba, előmelegített, sütőpapírral, kiflikarikát, felszeletelt, aranybarnára, lecsipkedett, kakukkfüvet, leveskockát, szeleteljük, vöröshagyma, hagymaleves, félbevágva, megkeverve, leveskocka, karikázzuk, Tálaláskor, helyezzünk, borsozzuk, Forraljuk, helyezzük, forraljuk, teáskanál, alaposan, hevítsük, kakukkfű, keverjük, nagy vöröshagyma, vaj, barna sör, víz, leveskocka, őrőlt bors, teáskanál friss kakukkfű, ementáli sajt, kifli,
|
|
|
|
|