Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csirkecomb székely módra recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 4 csirkecomb
» 1 kg vöröshagyma (nem tévedés!)
» 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna
» 75 dkg burgonya
» 3 dl tejföl
» 1 teáskanál citromfű
» 1 csokor tárkonylevél,vagy egy púpozott mokkásk.szárított
» 1 evőkanál olaj
» kevés őrölt szerecsendió-virág
» só ,őrölt fekete bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A burgonyát hajában puhára megfőzzük.Közben a csirkecombokat a forgónál kettévágjuk és jól megsózzuk majd a felforrósított olajon,erős lángon lepirítjuk és félre tesszük A vöröshagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk a füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk.A főtt hámozott burgonyát almareszelőn lereszeljük és hagyjuk kihűlni.ezután hozzákeverünk egy dl tejfölt sót szerecsendió-virágot, kiolajazott tűzálló tálba öntjük.Betakarjuk a vöröshagyma-karika felével rászórjuk a fele füstölt szalonnát,majd egymás mellé tesszük az elősütött csirkecombokat .Erre kerül a megmaradt vöröshagyma és füstölt szalonna.A maradék tejszínnel elkeverjük a nagyon finomra metélt a tárkonyt ,a citromfüvet, a borsot kevés sót teszünk bele és az ételre locsoljuk.A tálat lefedjük és 40 percre előmelegített forró sütőbe tesszük,majd a fedőt levéve pirítjuk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat!
1 komment 9 ember kedveli erzsikepuskas
2014.01.15 11:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
lengyel-istvan 2014.01.18. 08:46 (#1)
A hozzávalókban tejföl szerepel az elkészítésben tejszín. melyik a jó?
Címkék
púpozott mokkásk, burgonyát hajában, forgónál kettévágjuk, felforrósított olajon, vöröshagymát megtisztítjuk, füstölt szalonnát, főtt hámozott, fele füstölt, elősütött csirkecombokat, megmaradt vöröshagyma, maradék tejszínnel, nagyon finomra, borsot kevés, ételre locsoljuk, tálat lefedjük, fedőt levéve, csirkecombokat, felforrósított, csirkecombokat, megtisztítjuk, előmelegített, hozzákeverünk, szerecsendió, tárkonylevél, szerecsendió, almareszelőn, vöröshagymát, kiolajazott, kettévágjuk, vöröshagyma, citromfüvet, lereszeljük, vöröshagyma, vöröshagyma, tejszínnel, csirkecomb, Csirkecomb, Betakarjuk, elkeverjük, lepirítjuk, kolozsvári, szalonnát, csirkecomb, vöröshagyma tévedés!, kolozsvári füstölt szalonna, burgonya, tejföl, teáskanál citromfű, evőkanál olaj, őrölt fekete bors,
Tejszínes csirkemell
0 komment 4 ember kedveli
Tejszínes-brokkolis penne
0 komment 3 ember kedveli
Madártej szelet
4 komment 47 ember kedveli
Fonott foszlós kalács
0 komment 18 ember kedveli
Túrós alagút
0 komment 6 ember kedveli
Káposztás paszuly csülökkel
0 komment 9 ember kedveli
Almás túrótorta
0 komment 2 ember kedveli
Tarjaszeletek sajttal, sonkával és birsalmával sütve
0 komment 3 ember kedveli
Hókifli
0 komment 40 ember kedveli
Húsos rakott burgonya
0 komment 5 ember kedveli
Illatos túrós tortaformában
2 komment 3 ember kedveli
Póréhagymás halragu
1 komment 2 ember kedveli
Pásztorpite
0 komment 40 ember kedveli
Katám Palóclevese
4 komment 6 ember kedveli
mikrós csokis süti
0 komment 7 ember kedveli
Kanalas habos-túros sütemény
1 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.