Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A burgonyát hajában puhára megfőzzük.Közben a csirkecombokat a forgónál kettévágjuk és jól megsózzuk majd a felforrósított olajon,erős lángon lepirítjuk és félre tesszük A vöröshagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk a füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk.A főtt hámozott burgonyát almareszelőn lereszeljük és hagyjuk kihűlni.ezután hozzákeverünk egy dl tejfölt sót szerecsendió-virágot, kiolajazott tűzálló tálba öntjük.Betakarjuk a vöröshagyma-karika felével rászórjuk a fele füstölt szalonnát,majd egymás mellé tesszük az elősütött csirkecombokat .Erre kerül a megmaradt vöröshagyma és füstölt szalonna.A maradék tejszínnel elkeverjük a nagyon finomra metélt a tárkonyt ,a citromfüvet, a borsot kevés sót teszünk bele és az ételre locsoljuk.A tálat lefedjük és 40 percre előmelegített forró sütőbe tesszük,majd a fedőt levéve pirítjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat!
|
|
|
|
1 komment
|
9 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.15 11:57
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
       
|
|
|
lengyel-istvan |
2014.01.18. 08:46 (#1) |
|
 |
A hozzávalókban tejföl szerepel az elkészítésben tejszín. melyik a jó? |
| |
|
|
|
púpozott mokkásk, burgonyát hajában, forgónál kettévágjuk, felforrósított olajon, vöröshagymát megtisztítjuk, füstölt szalonnát, főtt hámozott, fele füstölt, elősütött csirkecombokat, megmaradt vöröshagyma, maradék tejszínnel, nagyon finomra, borsot kevés, ételre locsoljuk, tálat lefedjük, fedőt levéve, csirkecombokat, felforrósított, csirkecombokat, megtisztítjuk, előmelegített, hozzákeverünk, szerecsendió, tárkonylevél, szerecsendió, almareszelőn, vöröshagymát, kiolajazott, kettévágjuk, vöröshagyma, citromfüvet, lereszeljük, vöröshagyma, vöröshagyma, tejszínnel, csirkecomb, Csirkecomb, Betakarjuk, elkeverjük, lepirítjuk, kolozsvári, szalonnát, csirkecomb, vöröshagyma tévedés!, kolozsvári füstölt szalonna, burgonya, tejföl, teáskanál citromfű, evőkanál olaj, őrölt fekete bors,
|
|
|
|
|