Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A fenti mennyiségekből palacsintákat sütünk.
A csirkemellet megmossuk hideg vízben. A hagymát apróra vágjuk, majd olajban félig megpirítjuk.
Az összevágott húst hozzáadjuk a hagymához, és nagy lángon néhány perc alatt kifehérítjük.
Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel. Hozzáadjuk az összevágott paprikát és paradicsomot is. Gyakorlatilag Csirkemell pörköltet készítünk. A csirkemellet fedő alatt puhára főzzük.
Míg fő a hús a lisztből és a tejfölből habarást készítünk:
A tejfölbe csomómentesen belekavarjuk a lisztet. Egy kicsit a pörköltléből is adhatunk hozzá, hogy könnyebben menjen.
Ha megfőtt a hús leszűrjük a levét. A húst félretesszük. A habarást még egyszer a felhasználás előtt ismét megkavarjuk, így a még fel nem oldódott lisztdarabok is összeáznak.
A pörköltlét visszatesszük a gázra és folyamatosan adagolva csomómentesen hozzákeverjük a rántást. Jól összekeverjük és összeforraljuk. Ezt fogjuk majd a megtöltött palacsintákra önteni.
A leszűrt húst ledaráljuk.
A korábban elkészített palacsintát kiterítjük. A közepébe kb. 2-3 ek. darált húst szórunk amit négyzet alakban a palacsinta széléig eligazítunk. A betöltött húst meglocsoljuk egy kis szósszal.
A palacsinták 4 élét középre behajtogatjuk. Így egy négyzet alakú töltött palacsintát kapunk. Ha ezzel megvagyunk a palacsintát félbe hajtjuk. Ezt addig csináljuk amíg jut a töltelékből, vagy a palacsintákból, ha a gyerekek addig meg nem ették, mint nálam.
A megtöltött palacsintákat meglocsoljuk a szósszal, amiket tejföllel és egy kis zöldpetrezselyemmel díszíthetünk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A pörkölt készítésénél bő lével készítsük, hogy legyen elég szószunk. Ha nem elég piros a szószunk tegyünk hozzá még egy kis pirospaprikát.
|
|
|
|
2 komment
|
12 ember kedveli
|
53ilona
2013.08.22 15:18
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
frenco69 |
2013.10.20. 16:33 (#2) |
|
 |
Én is szoktam csinálni. |
|
kicsilaca |
2013.09.28. 08:57 (#1) |
|
 |
szégyen gyalázat a részemről még sosem csináltam meg a kedvencem.most biztosan megprobálom, a recepnek a vége tetszett a legjobban a hozzávalók rejtéjes eltünéséről gyermeki segédlettel! |
| |
|
|
|
fenti mennyiségekből, csirkemellet megmossuk, hagymát apróra, összevágott húst, összevágott paprikát, csirkemellet fedő, tejfölből habarást, tejfölbe csomómentesen, húst félretesszük, felhasználás előtt, pörköltlét visszatesszük, megtöltött palacsintákra, leszűrt húst, korábban elkészített, palacsinta széléig, betöltött húst, négyzet alakú, palacsintát félbe, gyerekek addig, megtöltött palacsintákat, pörkölt készítésénél, szószunk tegyünk, pirospaprikával, palacsintákból, összeforraljuk, mennyiségekből, hozzákeverjük, csomómentesen, behajtogatjuk, palacsintákra, palacsintákat, összekeverjük, pirospaprikát, palacsintához, csomómentesen, palacsintához, palacsintákat, visszatesszük, Gyakorlatilag, paradicsomot, meglocsoljuk, meglocsoljuk, csirkemellet, megborsozzuk, pörköltléből, kifehérítjük, csirkemellet, belekavarjuk, palacsintához liter, liszt tojás, csipet lapos cukor, olaj,
|
|
|
|
|