Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Hortobágyi húsos palacsinta recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A töltelékhez: 70 dkg csirkemell
» 2 fej vöröshagyma 3-4 teáskanál pirospaprika
» őrölt bors 1 paprika 1 paradicsom
» A habaráshoz: 1 kis doboz tejföl 2 ek. liszt
» A palacsintához: 0.5 liter tej
» 25 dkg liszt 2 tojás
» 1 csipet só 1 lapos ek. cukor
» 2 ek. olaj
» kb. 10 palacsintához elég
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A fenti mennyiségekből palacsintákat sütünk.
A csirkemellet megmossuk hideg vízben. A hagymát apróra vágjuk, majd olajban félig megpirítjuk.
Az összevágott húst hozzáadjuk a hagymához, és nagy lángon néhány perc alatt kifehérítjük.
Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel. Hozzáadjuk az összevágott paprikát és paradicsomot is. Gyakorlatilag Csirkemell pörköltet készítünk. A csirkemellet fedő alatt puhára főzzük.
Míg fő a hús a lisztből és a tejfölből habarást készítünk:
A tejfölbe csomómentesen belekavarjuk a lisztet. Egy kicsit a pörköltléből is adhatunk hozzá, hogy könnyebben menjen.
Ha megfőtt a hús leszűrjük a levét. A húst félretesszük. A habarást még egyszer a felhasználás előtt ismét megkavarjuk, így a még fel nem oldódott lisztdarabok is összeáznak.
A pörköltlét visszatesszük a gázra és folyamatosan adagolva csomómentesen hozzákeverjük a rántást. Jól összekeverjük és összeforraljuk. Ezt fogjuk majd a megtöltött palacsintákra önteni.
A leszűrt húst ledaráljuk.
A korábban elkészített palacsintát kiterítjük. A közepébe kb. 2-3 ek. darált húst szórunk amit négyzet alakban a palacsinta széléig eligazítunk. A betöltött húst meglocsoljuk egy kis szósszal.
A palacsinták 4 élét középre behajtogatjuk. Így egy négyzet alakú töltött palacsintát kapunk. Ha ezzel megvagyunk a palacsintát félbe hajtjuk. Ezt addig csináljuk amíg jut a töltelékből, vagy a palacsintákból, ha a gyerekek addig meg nem ették, mint nálam.
A megtöltött palacsintákat meglocsoljuk a szósszal, amiket tejföllel és egy kis zöldpetrezselyemmel díszíthetünk.
Megjegyzés / tipp:

A pörkölt készítésénél bő lével készítsük, hogy legyen elég szószunk. Ha nem elég piros a szószunk tegyünk hozzá még egy kis pirospaprikát.
2 komment 12 ember kedveli 53ilona
2013.08.22 15:18
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
frenco69 2013.10.20. 16:33 (#2)
Én is szoktam csinálni.
kicsilaca 2013.09.28. 08:57 (#1)
szégyen gyalázat a részemről még sosem csináltam meg a kedvencem.most biztosan megprobálom, a recepnek a vége tetszett a legjobban a hozzávalók rejtéjes eltünéséről gyermeki segédlettel!
Címkék
fenti mennyiségekből, csirkemellet megmossuk, hagymát apróra, összevágott húst, összevágott paprikát, csirkemellet fedő, tejfölből habarást, tejfölbe csomómentesen, húst félretesszük, felhasználás előtt, pörköltlét visszatesszük, megtöltött palacsintákra, leszűrt húst, korábban elkészített, palacsinta széléig, betöltött húst, négyzet alakú, palacsintát félbe, gyerekek addig, megtöltött palacsintákat, pörkölt készítésénél, szószunk tegyünk, pirospaprikával, palacsintákból, összeforraljuk, mennyiségekből, hozzákeverjük, csomómentesen, behajtogatjuk, palacsintákra, palacsintákat, összekeverjük, pirospaprikát, palacsintához, csomómentesen, palacsintához, palacsintákat, visszatesszük, Gyakorlatilag, paradicsomot, meglocsoljuk, meglocsoljuk, csirkemellet, megborsozzuk, pörköltléből, kifehérítjük, csirkemellet, belekavarjuk, palacsintához liter, liszt tojás, csipet lapos cukor, olaj,
Karfiollal rakott karaj
0 komment 2 ember kedveli
LENCSELEVES
1 komment 7 ember kedveli
Fincsi sültkrumpli (Jamie Oliver kedvence)
0 komment 20 ember kedveli
Spenótos lasagne.
0 komment 3 ember kedveli
Palóc tekercs !
0 komment 44 ember kedveli
Áfonyás koszorú...
0 komment 4 ember kedveli
Finom meggyes pite
0 komment 6 ember kedveli
Sütés nélküli citromos félholdak
0 komment 2 ember kedveli
Szezámmagos gomba
0 komment 1 ember kedveli
Joghurtos eper szelet
0 komment 13 ember kedveli
Diós kifli (tojás nélkül)
0 komment 10 ember kedveli
Tőkehalfilé sajttal
0 komment 2 ember kedveli
Rizses lecsó
0 komment 3 ember kedveli
Csíkos krémes sütemény
0 komment 15 ember kedveli
Tiszai halászlé-bográcsban-
2 komment 5 ember kedveli
Bolánói rakottas
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.