Fogás: egyéb, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hozzávalókból kelt tésztát gyúrok, először csak 2.5 dl tejjel.
Ha kicsit kemény a tészta , akkor teszek még hozzá tejet.
Jó alaposan meggyúrom, majd félrerakom keleszteni.
Addig kelesztem míg legalább 2 x- re nem nő, ez kb : 1 óra.
Ezek után a tésztát még egyszer átgyúrom lisztezett deszkán és 12 egyforma darabba vágom fel.
Mindegyik cipót 12 x 2.5 cm -re formázom .
Most még 20 percig kelesztem.
A tetejüket megkenem az olajjal , megszórom sóval és borssal.
A sütőt előmelegítem 190 -200 fokra és a rudacskákat megsütöm benne kb.15-20 perc alatt.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Előételnek és főétel mellé kiváló kenyérpótlás .
Kívül ropogós , belül viszont könnyű.
A felét úgy is meglehet csinálni, hogy még sütés előtt lévő tésztát hosszában félbe vágom s összefonom, és így sütöm majd meg.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
ibolya58
2012.08.16 20:06
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hozzávalókból kelt, tetejüket megkenem, sütőt előmelegítem, rudacskákat megsütöm, Kenyérrudacskák, hozzávalókból, kenyérpótlás, előmelegítem, rudacskákat, kenyérliszt, Előételnek, keleszteni, félrerakom, lisztezett, összefonom, szárított, meggyúrom, kelesztem, tetejüket, megszórom, hosszában, kelesztem, Mindegyik, olívaolaj, extraszűz, megsütöm, étvágyat, egyforma, megkenem, alaposan, kenyérliszt, szárított élesztő, meleg, extraszűz olívaolaj, frissen őrölt bors,
|
|
|
|
|