Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
töltött csirkecomb recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 4 db zsemle tejbe áztatva
» 1 cs petrezselyem
» 4 keménytojás,apróra vágva
» 1 nyers tojás
» 3 db gomba
» 1 csirkemáj kaparva
» 6 db felső csirkecomb, vagy 6 comb és farrész
» só,bors,kis vegeta
» 1 nagy fej vöröshagyma dinsztelve
» 1 tk.pirospaprika
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A vöröshagymát megpirítjuk, a három gombát apróra vágva bele tesszük párolni, a petrezselymet szintén apróra vágva hozzá adjuk, sózzuk 1 teáskanálnyi sóval, borsozzuk ízlés szerint, én szeretem jó borsosan, vegetával megszórjuk, csirkemájat bele rakjuk, pirospaprikát beleszórjuk,és a tejbe áztatott zsemléket bele tesszük szétmorzsolva, fakanállal jól elkeverjük, a nyers tojást is ilyenkor teszem bele, ez fogja össze a tölteléket, a tűzről már le lehet venni, teflon lábosban szoktam készíteni, ne ragadjon le. Az előző nap besózott és befűszerezett csirkecombot kézbe véve, a bőrét megnyitom, és teáskanállal szépen elkezdem betömködni a tölteléket, a bőre segítségével lehúzom a kanálkáról a tölteléket és hátrafelé nyomkodom jó szorosan, szép kis púp keletkezik a combon a bőr alatt. A kiolajozott tepsiben egymás mellé rakom szépen a megtöltött combokat, a töltött halmocskák felfelé néznek. Nem szükséges rögzíteni a bőrt tűvel vagy cérnával, nem folyik ki a töltelék. Amikor szép piros a csirkecomb bőre, nem kell tovább sütni, kész van a vasárnapi ebéd, néha meglocsolom kis olajjal sülés közben. Tálaláskor a köret többnyire k.püré, és fejes saláta. Jó étvágyat Mindenkinek.
Megjegyzés / tipp:

Hidegen is melegen is finom.
0 komment 5 ember kedveli baboseger
2013.10.14 09:15
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vöröshagymát megpirítjuk, három gombát, petrezselymet szintén, tejbe áztatott, nyers tojást, bőrét megnyitom, bőre segítségével, kiolajozott tepsiben, megtöltött combokat, töltött halmocskák, bőrt tűvel, csirkecomb bőre, vasárnapi ebéd, köret többnyire, befűszerezett, szétmorzsolva, petrezselymet, pirospaprikát, teáskanállal, teáskanálnyi, vöröshagymát, segítségével, pirospaprika, csirkecombot, petrezselyem, vöröshagyma, keménytojás, beleszórjuk, Mindenkinek, meglocsolom, csirkemájat, megpirítjuk, kiolajozott, tölteléket, Tálaláskor, dinsztelve, halmocskák, fakanállal, elkeverjük, betömködni, zsemle tejbe áztatva, petrezselyem, keménytojásapróra vágva, nyers tojás, gomba, csirkemáj kaparva, sóborskis vegeta, nagy vöröshagyma dinsztelve, pirospaprika,
Spanyol gulyás.
0 komment 2 ember kedveli
Töltött fasírt
1 komment 29 ember kedveli
Jugoszláv krémes
0 komment 9 ember kedveli
Téli paradicsomleves betűtésztával
0 komment 3 ember kedveli
Freddo (Jeges kávé)
0 komment 1 ember kedveli
Velős pirítós...
0 komment 3 ember kedveli
Morgós csúcs
0 komment 3 ember kedveli
Pöttyös vagdalt
0 komment 1 ember kedveli
Brassói ahogy szeretem
0 komment 11 ember kedveli
Aludttejes prósza - bögrés
2 komment 6 ember kedveli
Francia mákos krémes szelet
0 komment 11 ember kedveli
Sóskaleves buggyantott tojással
0 komment 1 ember kedveli
Mézes-szilvás pitetorta
0 komment 12 ember kedveli
Uborkasaláta télre
0 komment 57 ember kedveli
Gesztenyés csemege
0 komment 1 ember kedveli
Csokis rakott babapiskóta
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.