Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet,a margarint,a porcukrot,a sütőport,a kakaóport,a tojást és a tejet jól összegyúrom.Sütőlemezen két egyforma lapot sütök belőle.
A tejet 2evőkanál liszttel sűrűre főzöm.Hozzá adom a vaníliáscukrot,és ha langyosra hűlt,belekeverem az előzőleg habosra kavart vajat.
Az egyik lapra rákenem a főzött krém felét,és egymás mellé rárakom a babpiskótát.Meglocsolom rummal,majd a krém másik felével bevonom a piskótát,és ráhelyezem a másik kakaóslapot.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Hűvös helyen néhány óráig állni hagyom de jobb ha egy napot áll hogy puhuljon,és tálaláskor tejszínhabbal bevonom.
|
|
|
|
1 komment
|
35 ember kedveli
|
gigi55
2012.02.14 23:09
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
zi |
2012.03.03. 19:10 (#1) |
|
 |
Ó, de régen készítettem már. Nagyon finom.... tanúsíthatom. |
| |
|
|
|
tejet 2evőkanál, előzőleg habosra, egyik lapra, főzött krém, krém másik, másik kakaóslapot, vaníliáscukrot, vaníliáscukor, tejszínhabbal, Meglocsolom, összegyúrom, babpiskótát, belekeverem, Sütőlemezen, babapiskóta, kakaóslapot, ráhelyezem, tálaláskor, porcukrot, Hartyányi, kakaóport, langyosra, tésztához, margarint, puhuljon, margarin, egyforma, sütőport, kakaópor, porcukor, előzőleg, piskótát, tésztához, 25dkg liszt, 10dkg rama margarin, 25dkg porcukor, sütőpor, 2dkg kakaópor, tojás, krémhez, 05l, liszt, vaníliáscukor, 20dkg, 2nagy doboz babapiskóta, 05dl, tejszín,
|
|
|
|
|
Lecsó
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
|
|
|
|
|