Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Elkészítés:
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, a vöröshagymát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret megtisztítjuk és apróra vágjuk.
Olajon megfuttatjuk a hagymát a zöldségekkel, pár percig pirítjuk, liszttel meghintjük, kevergetve pirítjuk, majd a vízzel felöntjük. A leszűrt lencsét hozzáadjuk, babérlevéllel, csípős paprikakrémmel, mustárral ízesítjük. Nagy lángon felforraljuk, kis lángon, lefedve puhára főzzük.
Tejszínnel vagy tejföllel dúsítjuk, pár csepp ecettel, fél csokor felaprított petrezselyemzölddel ízesítjük.
A házikolbászt karikára vágjuk, olajon kissé megpirítjuk, tálaláskor a levesbe szórjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha a lencsét előző este beáztatjuk akkor hamarabb megfő...
|
|
|
|
0 komment
|
17 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.14 07:12
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
éjszakára beáztatjuk, vízzel felöntjük, leszűrt lencsét, házikolbászt karikára, levesbe szórjuk, lencsét előző, paprikakrémmel, babérlevéllel, megtisztítjuk, házikolbászt, megfuttatjuk, felforraljuk, vöröshagymát, zöldségekkel, felaprított, megpirítjuk, lencseleves, hozzáadjuk, meghintjük, sárgarépát, beáztatjuk, kevergetve, Elkészítés, pirosarany, beáztatjuk, Tejszínnel, babérlevél, tálaláskor, éjszakára, fehérrépa, sárgarépa, ízesítjük, hagyma, sárgarépa, fehérrépa, olaj, liszt, babérlevél, csípős pirosarany, tejföl, házi kolbász,
|
|
|
|
|