Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Egy edénybe felteszem forralni a tejet, a hosszában szétszedett vaníliát és a cukrot. A tojások sárgáját egy másik edényben, habverővel kissé kikeverem. A még hideg tejből, 2 dl-t hozzáteszek, majd az egészet simára keverem. Ha a tej forrni kezd, állandó, gyors keverés közben hozzáöntöm. A tojást tovább forralom, állandó keverés közben, hogy le ne kozmásodjon. Ha felforrt, leveszem a tűzről és sűrű szitán átszűröm. Kihűlés után, fagyasztom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
szabonori
2014.03.06 12:39
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
edénybe felteszem, hosszában szétszedett, tojások sárgáját, másik edényben, egészet simára, tojást tovább, kozmásodjon, szétszedett, hozzáteszek, fagyasztom, habverővel, hozzáöntöm, hosszában, kikeverem, felteszem, vaníliát, leveszem, edényben, átszűröm, forralom, felforrt, sárgáját, forralni, egészet, keverem, sárgája, állandó, vanília, vanília, keverés, tojások, edénybe, cukor, tojás sárgája, vanília,
|
|
|
|
|