Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy mély tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk és beleöntjük az élesztős tejet. Kevés liszttel összekeverjük (kovász), majd a lisztből kevéssel betakarjuk. Letakarjuk és meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Után hozzáadjuk a sót, az olajat és a vizet majd jól összekeverjük. A tésztát, úgy, mint a rétestésztát párszor a deszkához csapkodjuk és cipót formálunk belőle. Meglisztezzük, letakarjuk ismét és kb. 1 óra hosszat kelesztjük. A megkelt tésztát, elterítjük egy kiolajozott tepsiben, vagy pizzasütőben. Peremet készítünk neki. Kis olajos kenés után megpakoljuk a hozzávaló feltétekkel. Ki mit szeret: sonka, szalámi, borsó, hagyma, kukorica, brokkoli, bacon, sajt, tojás, csirke, gomba. Mindenkinek ízlése szerint.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szilnora
2013.12.21 22:21
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
élesztőt felfuttatjuk, mély tálba, közepébe mélyedést, élesztős tejet, lisztből kevéssel, vizet majd, rétestésztát párszor, deszkához csapkodjuk, megkelt tésztát, kiolajozott tepsiben, hozzávaló feltétekkel, összekeverjük, Meglisztezzük, összekeverjük, felfuttatjuk, kétszeresére, pizzasütőben, rétestésztát, megpakoljuk, feltétekkel, kiolajozott, Mindenkinek, letakarjuk, beleöntjük, Letakarjuk, betakarjuk, kelesztjük, hozzáadjuk, kelesztjük, finomliszt, elterítjük, csapkodjuk, hozzávaló, szitáljuk, készítünk, deszkához, mélyedést, finomliszt, cukor, étolaj, élesztő, hideg,
|
|
|
|
|