Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A Ramat-t, a zsírt és a kristálycukrot csomómentesen elkeverjük, majd hozzáadjuk a 4 egész tojást és a 4 tojás sárgáját, majd a tejfölt. A mézet a szódabikarbónával felforraljuk és az összekevert hozzávalókhoz adjuk. Végül a lisztet is fokozatosan hozzáadagoljuk és csomómentesre keverjük. 24 óráig hűtőben állni hagyjuk. Vékonyra nyújtjuk, szaggatjuk, a tetejét megkenjük a 4 tojás fehérjével és 200 C fokon kb. 5 percig aranybarnára sütjük. Miután kihült díszítjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kicsit babrás , de megéri mert nagyon finom és puha.
|
|
|
|
1 komment
|
9 ember kedveli
|
imredoros
2011.12.12 12:16
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
       
|
|
|
mildiko50 |
2011.12.12. 16:31 (#1) |
|
 |
Biztos nagyon finom. |
| |
|
|
|
kristálycukrot csomómentesen, összekevert hozzávalókhoz, tetejét megkenjük, hozzáadagoljuk, szódabikarbóna, kristálycukrot, csomómentesre, hozzávalókhoz, fűszerkeverék, szétválasztva, csomómentesen, kristálycukor, aranybarnára, felforraljuk, Mézeskalács, mézeskalács, fokozatosan, összekevert, hozzáadjuk, fehérjével, elkeverjük, szaggatjuk, díszítjük, megkenjük, keverjük, Vékonyra, nyújtjuk, sárgáját, margarin, liszt, egész tojás, tojás szétválasztva, tejföl, zsír, Rama margarin, kristálycukor, szódabikarbóna,
|
|
|
|
|
Briós
|
0 komment
|
11 ember kedveli
|
|
|
|
|
|