Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Krémtúrós-barackos pite citrommázzal recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» A tésztához:
» 50 dkg liszt
» 25 dkg margarin
» 1 csomag sütőpor
» 2 tojás sárgája
» 2 dl tejföl
» 6 dkg porcukor
» csipet
» A töltelékhez:
» 50 dkg krémturó
» 2 tojás sárgája
» mazsola, ízlés szerint
» 30 dkg őszibarack
» 1/2 csomag vaniliás pudingpor
» 2+2 babapiskóta
» 1 citrom reszelt héja
» 10 dkg cukor
» A citrommázhoz:1/2 citrom leve
» 2-3 dkg margarin
» 18 dkg porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztához a sütőporral elkevert lisztben a margarint szétmorzsoljuk, a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk, letakarva pihentetjük, ameddig a tölteléket elkészítjük.

A krémtúrót keverőtálban kikeverjük a cukorral, a tojások sárgájával, a pudingporral, 2 reszelt babapiskótával, a citromhéjjal és a mazsolával.
A barackok héját lehúzzuk, kimagozzuk, kis kockákra daraboljuk. A 4 tojás fehérjét 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A túróhoz keverjük két részletben finoman a kemény habot, végül beleforgatjuk a barackot.

A tésztát felezzük, egyik felét lisztezett felületen előre kikent közepes tepsibe nyújtjuk. Ráreszelünk 2 db babapiskótát, elsimítjuk rajta a tölteléket. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, és sodrófára tekerve a töltelékre görgetjük. Tetejét villával sűrűn megszurkáljuk, előmelegített 190 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt enyhe pirulásig sütjük.

A tésztát hűtjük, közben a mázhoz valókat kikeverjük (sűrű tejföl állagúnak kell lennie), és még a langyos sütemény tetejére kenjük.

Mire a tészta teljesen kihűl, a máz is megszárad, szeleteljük és tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Nagy adag lesz belőle!
0 komment 5 ember kedveli jolika66
2015.04.20 17:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
sütőporral elkevert, margarint szétmorzsoljuk, többi hozzávalóval, tölteléket elkészítjük, krémtúrót keverőtálban, tojások sárgájával, barackok héját, túróhoz keverjük, kemény habot, tésztát felezzük, másik tésztalapot, töltelékre görgetjük, tésztát hűtjük, mázhoz valókat, langyos sütemény, tészta teljesen, szétmorzsoljuk, babapiskótával, előmelegített, beleforgatjuk, megszurkáljuk, pudingporral, hozzávalóval, citrommázhoz, babapiskótát, citrommázzal, citromhéjjal, keverőtálban, elkészítjük, Ráreszelünk, porcukorral, babapiskóta, töltelékhez, tésztalapot, szeleteljük, pihentetjük, kikeverjük, sütőporral, részletben, daraboljuk, sárgájával, tölteléket, tésztához, liszt, margarin, csomag sütőpor, tojás sárgája, tejföl, porcukor, csipet, töltelékhez, krémturó, tojás sárgája, mazsola ízlés szerint, őszibarack, csomag vaniliás pudingpor, babapiskóta, citrom reszelt héja, cukor, citrommázhoz citrom leve, margarin, porcukor,
Csípős-pikáns csirkeszárnyak.
0 komment 14 ember kedveli
Csokis, dán sütemény
0 komment 1 ember kedveli
burgonya fasírt
0 komment 11 ember kedveli
Tejszínes gesztenyetorta
1 komment 9 ember kedveli
Fűszeres fánkok
0 komment 8 ember kedveli
Diós palacsinta-csokiöntettel-
0 komment 9 ember kedveli
Foltos mákos
2 komment 12 ember kedveli
Hentes sertésborda
0 komment 8 ember kedveli
Spárga erőleves.
0 komment 1 ember kedveli
Mézes körte
0 komment 3 ember kedveli
Paprikás, brokkolis spagetti húsgolyókkal
0 komment 1 ember kedveli
Tejszínes szedertorta
0 komment 1 ember kedveli
Rétegezett pásztortarhonya tepsiben sütve!
0 komment 29 ember kedveli
Tárkonyos csirkeleves
0 komment 2 ember kedveli
Piskóta
0 komment 1 ember kedveli
Sonkás spárga-sajttal sütve-
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.