Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Olíva olajban üvegesre dinsztelünk 1 fej apróra vágott lila hagymát, majd hozzáadunk 3-4 gerezd apróra vágott fokhagymát is. Félrehúzzuk a lábosunkat a tűzről és belekeverünk egy zacskó kiolvasztott (mirelit) parajpürét. Ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal és felengedjük kb. 1 dl. főzőtejszínnel. Beleszórunk egy nagy maréknyi reszelt sajtot (fele natúr, fele füstölt) és visszatéve a tűzhelyre pár percig, folyamatos keverés mellett összefőzzük. Közben kifőzünk sós vízben metélt tésztát, leszűrjük és egy nagy tálban összekeverjük a parajos szósz felével. Kiöntjük a megolajozott tepsinkbe, megszórjuk reszelt sajttal, díszítgetjük különféle zöldekkel, paradicsommal, paprikakarikákkal, zöldhagyma karikákra vágott szárával és előmelegített sütőben 15-20 percig, közepes lángon megsütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Eszméletlen finom... próbáld ki.
|
|
|
|
2 komment
|
5 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.10.29 15:55
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
lilagondolatok |
2014.11.10. 14:55 (#2) |
|
 |
Én meg elhiszem, hogy nem szereted, ha nincs ott ,hogy mennyi tészta kell, de ez annyira izlés dolga! Van, aki 30 dkg-mal szereti, van, aki 1/2 kg-val, én csak szemrevételezve szórom a vízbe a kész tésztát. Nem szoktam mérni. Szeretem, ha több rajta a spenót. |
|
szvetter |
2014.11.01. 17:25 (#1) |
|
 |
Elhiszem, h finom, de.......... A "zacskó tészta" mennyi???????? Van 20, 25, 40, 50 és 100 dkg zacskó is...... Utálom a pontatlan recepteket!!!!! |
| |
|
|
|
zacskó kiolvasztott, nagy maréknyi, nagy tálban, parajos szósz, megolajozott tepsinkbe, főzőtejszínnel, paradicsommal, előmelegített, összekeverjük, belekeverünk, kiolvasztott, megolajozott, díszítgetjük, Félrehúzzuk, dinsztelünk, felengedjük, főzőtejszín, összefőzzük, Eszméletlen, fűszerezzük, Beleszórunk, megszórjuk, hozzáadunk, parajpürét, lábosunkat, visszatéve, fokhagymát, zöldhagyma, folyamatos, parajpüré, karikákra, apróra vágott lila hagyma, zacskó mirelit parajpüré, főzőtejszín, nagy maréknyi reszelt sajt, bors, zacskó metélt tészta,
|
|
|
|
|