Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kapribogyós sügér-ahogy én készítem- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» egy egész sügér (80-100 dkg)
» só
» őrölt bors
» 2 szál kakukkfű
» 1 csokor petrezselyem
» 2 babérlevél
» liszt
» 6 ek vaj
» 2 ek olíva olaj
» 3 ek kapribogyó
» 2 citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A halat megmossuk, szárazra töröljük.
Éles késsel beirdaljuk mindkét oldalát pár helyen, egymással párhuzamosan.
Kívül-belül átdörzsöljük sóval, borssal.
A belsejébe tesszük a zöld fűszereket.
A külsejét megforgatjuk lisztben.
Kevés olíva olajon 3-3 perc alatt elősütjük a halat, majd tepsi tesszük és 12 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben a saját levével locsolgatjuk.
A kapribogyót apróra vágjuk.
A citromot meghámozzuk, a fehér belső héját is levágjuk, majd gerezdekre szeljük.
A petrezselyem másik felét (fél csokor) összeaprítjuk.
A vajat egy serpenyőben habzásig hevítjük, majd hozzáadjuk a kapribogyót, a petrezselymet, egy kis kakukkfüvet, 1 babérlevelet, és a citromszeleteket.
Sózzuk, borsozzuk.
Rizzsel vagy friss salátával kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

A halételek egyik nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthetők. Ez a sügér nagyon különleges fűszerezéssel készül, és valóban pillanatok alatt megvan. A kapribogyós mártással együtt igazi mediterrán finomság.
0 komment 2 ember kedveli szelidszeder
2011.12.18 08:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
egész sügér, halat megmossuk, belsejébe tesszük, zöld fűszereket, külsejét megforgatjuk, saját levével, kapribogyót apróra, citromot meghámozzuk, fehér belső, petrezselyem másik, serpenyőben habzásig, halételek egyik, sügér nagyon, kapribogyós mártással, citromszeleteket, összeaprítjuk, petrezselymet, elkészíthetők, fűszerezéssel, átdörzsöljük, párhuzamosan, megforgatjuk, petrezselyem, babérlevelet, petrezselyem, locsolgatjuk, serpenyőben, meghámozzuk, kapribogyót, Kapribogyós, kakukkfüvet, kapribogyót, kapribogyós, gerezdekre, beirdaljuk, hozzáadjuk, pillanatok, babérlevél, kapribogyó, különleges, őrölt bors, babérlevél, citrom,
Cukkinis pirog...
0 komment 1 ember kedveli
Nápolyi pite!
0 komment 10 ember kedveli
Fekete- erdő torta / sütés nélkül /
0 komment 15 ember kedveli
Finn karácsonyi mézes
1 komment 22 ember kedveli
Bolognai ragu
0 komment 1 ember kedveli
Teasütemény
0 komment 4 ember kedveli
Chilis zellerkrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Likőrös-kávés forró csoki
0 komment 1 ember kedveli
Pirított gomba sárgarépával
1 komment 5 ember kedveli
Aszalt szilvával töltött pulykamelltekercs sajtmártással
0 komment 1 ember kedveli
Töltött "kagyló"
0 komment 6 ember kedveli
Kókuszos gofri
0 komment 7 ember kedveli
Nem kell hozzá tehén: tejföl készítése házilag
1 komment 15 ember kedveli
Tojáskrém
0 komment 1 ember kedveli
Fűszeres flekken roston
1 komment 7 ember kedveli
Meggyes piskóta
1 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.