Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A halat megmossuk, szárazra töröljük.
Éles késsel beirdaljuk mindkét oldalát pár helyen, egymással párhuzamosan.
Kívül-belül átdörzsöljük sóval, borssal.
A belsejébe tesszük a zöld fűszereket.
A külsejét megforgatjuk lisztben.
Kevés olíva olajon 3-3 perc alatt elősütjük a halat, majd tepsi tesszük és 12 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben a saját levével locsolgatjuk.
A kapribogyót apróra vágjuk.
A citromot meghámozzuk, a fehér belső héját is levágjuk, majd gerezdekre szeljük.
A petrezselyem másik felét (fél csokor) összeaprítjuk.
A vajat egy serpenyőben habzásig hevítjük, majd hozzáadjuk a kapribogyót, a petrezselymet, egy kis kakukkfüvet, 1 babérlevelet, és a citromszeleteket.
Sózzuk, borsozzuk.
Rizzsel vagy friss salátával kínáljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A halételek egyik nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthetők. Ez a sügér nagyon különleges fűszerezéssel készül, és valóban pillanatok alatt megvan. A kapribogyós mártással együtt igazi mediterrán finomság.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.18 08:45
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
egész sügér, halat megmossuk, belsejébe tesszük, zöld fűszereket, külsejét megforgatjuk, saját levével, kapribogyót apróra, citromot meghámozzuk, fehér belső, petrezselyem másik, serpenyőben habzásig, halételek egyik, sügér nagyon, kapribogyós mártással, citromszeleteket, összeaprítjuk, petrezselymet, elkészíthetők, fűszerezéssel, átdörzsöljük, párhuzamosan, megforgatjuk, petrezselyem, babérlevelet, petrezselyem, locsolgatjuk, serpenyőben, meghámozzuk, kapribogyót, Kapribogyós, kakukkfüvet, kapribogyót, kapribogyós, gerezdekre, beirdaljuk, hozzáadjuk, pillanatok, babérlevél, kapribogyó, különleges, őrölt bors, babérlevél, citrom,
|
|
|
|
|