Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kapribogyós sügér-ahogy én készítem- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» egy egész sügér (80-100 dkg)
» só
» őrölt bors
» 2 szál kakukkfű
» 1 csokor petrezselyem
» 2 babérlevél
» liszt
» 6 ek vaj
» 2 ek olíva olaj
» 3 ek kapribogyó
» 2 citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A halat megmossuk, szárazra töröljük.
Éles késsel beirdaljuk mindkét oldalát pár helyen, egymással párhuzamosan.
Kívül-belül átdörzsöljük sóval, borssal.
A belsejébe tesszük a zöld fűszereket.
A külsejét megforgatjuk lisztben.
Kevés olíva olajon 3-3 perc alatt elősütjük a halat, majd tepsi tesszük és 12 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben a saját levével locsolgatjuk.
A kapribogyót apróra vágjuk.
A citromot meghámozzuk, a fehér belső héját is levágjuk, majd gerezdekre szeljük.
A petrezselyem másik felét (fél csokor) összeaprítjuk.
A vajat egy serpenyőben habzásig hevítjük, majd hozzáadjuk a kapribogyót, a petrezselymet, egy kis kakukkfüvet, 1 babérlevelet, és a citromszeleteket.
Sózzuk, borsozzuk.
Rizzsel vagy friss salátával kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

A halételek egyik nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthetők. Ez a sügér nagyon különleges fűszerezéssel készül, és valóban pillanatok alatt megvan. A kapribogyós mártással együtt igazi mediterrán finomság.
0 komment 2 ember kedveli szelidszeder
2011.12.18 08:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
egész sügér, halat megmossuk, belsejébe tesszük, zöld fűszereket, külsejét megforgatjuk, saját levével, kapribogyót apróra, citromot meghámozzuk, fehér belső, petrezselyem másik, serpenyőben habzásig, halételek egyik, sügér nagyon, kapribogyós mártással, citromszeleteket, összeaprítjuk, petrezselymet, elkészíthetők, fűszerezéssel, átdörzsöljük, párhuzamosan, megforgatjuk, petrezselyem, babérlevelet, petrezselyem, locsolgatjuk, serpenyőben, meghámozzuk, kapribogyót, Kapribogyós, kakukkfüvet, kapribogyót, kapribogyós, gerezdekre, beirdaljuk, hozzáadjuk, pillanatok, babérlevél, kapribogyó, különleges, őrölt bors, babérlevél, citrom,
Krumplis pogácsa
1 komment 6 ember kedveli
Füstölt tarjával töltött palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszgolyo
0 komment 13 ember kedveli
Juhsajtos olívabogyós muffin
0 komment 3 ember kedveli
Pulykaaprólék leves
0 komment 2 ember kedveli
Gyros pizza
0 komment 3 ember kedveli
Csülkös bableves
0 komment 16 ember kedveli
Olasz rántotta
0 komment 1 ember kedveli
Erdélyi lucskoskáposzta
0 komment 3 ember kedveli
Makaróni tejszínes parajjal
0 komment 1 ember kedveli
Sajtleves hagymával
0 komment 5 ember kedveli
Téli paradicsomleves betűtésztával
0 komment 3 ember kedveli
Rétegezett pásztortarhonya tepsiben sütve!
0 komment 29 ember kedveli
Csokoládé likőr
1 komment 24 ember kedveli
Szezámmagos kockák
0 komment 5 ember kedveli
Isteni linzer
1 komment 27 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.