Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fűszeres gulyás! recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 80 dkg sertéscomb
» 2 közepes fej hagyma
» 2 ek. zsír
» 2 gerezd fokhagyma
» só
» köménymag
» tárkony
» kakukkfű
» mustár
» citromlé
» 1 db paradicsom
» 2 paprika
» 1 kg burgonya
» 3-4 dl tejföl
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Elkészítése:
A vöröshagymát meghámozom,, apróra vágom és 2 kanál zsíron megfonnyasztom.
Hozzáadom a kockára vágott sertéshúst, a nagy darabokra felvágott paprikát a paradicsomot a zúzott fokhagymát, valamint az apró kockára vágott sárgarépát.
Felöntöm 2 liter vízzel, hozzáteszem a fűszereket, piros paprikát, tárkonyt, kakukkfüvet stb... és lassú tűzön fedő alatt addig főzöm, amíg a hús félig megpuhul.
Ekkor hozzáteszem a kockára vágott burgonyát, és majdnem készre főzöm..
A tejfölt kevés mustárral elkeverem,majd a forró gulyásunkból pár kanállal szedek hozzá és elkeverem.
Ezután mustáros tejfölt beleöntöm a gulyáshoz és készre főzöm.
Megkóstoljuk, és ízlés szerint (aki savanyún szereti) citromlével ízesíthetjük.
Megjegyzés / tipp:

A hozzávalókat mindig egyforma darabra kell vágni és igy majdnem egszerre fog megpuhulni.
Kiadós leves, ezután csak pogácsa illik.
2 komment 6 ember kedveli ibolya58
2012.01.28 14:58
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2016.12.10. 22:48 (#2)
Ez nem gulyás, még csak nem is hasonlít rá! A világhírű magyar gulyás kizárólag marhahúsból készül! Ha más húsból készítjük azt külön kell nevesíteni, például babgulyás, birkagulyás stb.! Ne járassuk le a klasszikus gulyást! Ez is biztosan finom, de mivel nem gulyás, ne nevezze annak! Adjon neki valami fantázianevet, mint Ibolya húslevese, fűszere sertéshúsleves, ahogy én szeretem stb.!
cathy222 2012.01.28. 20:15 (#1)
Nem inkabb kondas? Mar csak a disznohus miatt.
Olvasom a fuszereket, nagyon finom lehet. Ki fogom probalni!
Címkék
vöröshagymát meghámozom, kockára vágott, nagy darabokra, zúzott fokhagymát, apró kockára, tejfölt kevés, forró gulyásunkból, hozzávalókat mindig, megfonnyasztom, paradicsomot, hozzávalókat, Megkóstoljuk, gulyásunkból, vöröshagymát, ízesíthetjük, kakukkfüvet, hozzáteszem, hozzáteszem, Elkészítése, citromlével, fűszereket, fokhagymát, sárgarépát, sertéscomb, sertéshúst, megpuhulni, meghámozom, paradicsom, beleöntöm, darabokra, fokhagyma, Hozzáadom, gulyáshoz, mustárral, sertéscomb, közepes hagyma, zsír, gerezd fokhagyma, köménymag, tárkony, kakukkfű, mustár, citromlé, paradicsom, paprika, burgonya, tejföl,
Kókuszcsók
1 komment 3 ember kedveli
Borókás báránysült
1 komment 2 ember kedveli
Medvehagymás túróval töltött sertéskaraj
0 komment 7 ember kedveli
Almás paradiso !
0 komment 7 ember kedveli
Fehérboros brokkolifelfújt
0 komment 1 ember kedveli
Kakaó torta
0 komment 4 ember kedveli
Citromkrém
0 komment 4 ember kedveli
Hóember tejberizsből-az unokáim kedvence-
0 komment 9 ember kedveli
Almás szelet
3 komment 10 ember kedveli
Mustáros-gombás csirkemáj
0 komment 9 ember kedveli
Mediterrán muffin
0 komment 1 ember kedveli
Fahéjas spenótleves
1 komment 1 ember kedveli
Sajtgolyók
0 komment 19 ember kedveli
Tojásos húskenyér...
0 komment 20 ember kedveli
Tepsis gyümölcskenyér !
0 komment 21 ember kedveli
Szentesi kubikus étel
1 komment 13 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.