Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A vöröshagymákat megtisztítjuk és 8 darabba vágjuk.
Az egyik citrom héját lereszeljük, majd a levét kinyomjuk. A másikat felszeleteljük vékonyan.
A fokhagymát meghámozzuk, és egy tálba nyomjuk. A reszelt citromhéjat, az oregánót és 4 ek olajat hozzáadunk, megsózzuk, megborsozzuk és simára keverve a combokra kenjük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
A hagymát a maradék olajon serpenyőben aranybarnára sütjük, és a combokat egymás mellé belefektetjük.
A sütőben (4-5. fokozat) 10 percig sütjük, majd a húst megfordítjuk, és a citromkarikákat ráfektetjük. A húslevessel és a citromlével meglocsoljuk, és még 20 percig sütjük.
A csirkecombokat és a citromszeleteket kivesszük, és melegen tartjuk. A mártást turmixoljuk, és a paradicsompürét belekeverjük. Ízesítjük, felforraljuk, majd a csirkecombokra locsolva,
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
a citromszeletekkel díszítve tálaljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.07 14:40
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vöröshagymákat megtisztítjuk, egyik citrom, levét kinyomjuk, másikat felszeleteljük, fokhagymát meghámozzuk, tálba nyomjuk, reszelt citromhéjat, combokra kenjük, maradék olajon, combokat egymás, húst megfordítjuk, citromkarikákat ráfektetjük, citromlével meglocsoljuk, citromszeleteket kivesszük, mártást turmixoljuk, paradicsompürét belekeverjük, csirkecombokra locsolva, citromszeletekkel díszítve, citromszeleteket, citromkarikákat, paradicsompürét, csirkecombokra, vöröshagymákat, csirkecombokat, felszeleteljük, paradicsompüré, belefektetjük, előmelegítjük, megtisztítjuk, meglocsoljuk, megfordítjuk, felforraljuk, megborsozzuk, paradicsomos, aranybarnára, belekeverjük, serpenyőben, meghámozzuk, lereszeljük, húslevessel, ráfektetjük, citromhéjat, citromlével, turmixoljuk, csirkecomb, közepes hagyma, citrom, gerezd fokhagyma, oregano, olívaolaj, őrölt bors, paradicsompüré,
|
|
|
|
|