Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Citromos-paradicsomos csirkecomb recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 8 db csirkecomb
» 4 közepes fej hagyma
» 2 db citrom
» 6 gerezd fokhagyma
» 2 kk oregano
» 6 ek olívaolaj
» só, őrölt bors
» 2,5 dl vízben feloldott 1/2 tyúkhúsleveskocka
» 2 ek paradicsompüré
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A vöröshagymákat megtisztítjuk és 8 darabba vágjuk.
Az egyik citrom héját lereszeljük, majd a levét kinyomjuk. A másikat felszeleteljük vékonyan.
A fokhagymát meghámozzuk, és egy tálba nyomjuk. A reszelt citromhéjat, az oregánót és 4 ek olajat hozzáadunk, megsózzuk, megborsozzuk és simára keverve a combokra kenjük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
A hagymát a maradék olajon serpenyőben aranybarnára sütjük, és a combokat egymás mellé belefektetjük.
A sütőben (4-5. fokozat) 10 percig sütjük, majd a húst megfordítjuk, és a citromkarikákat ráfektetjük. A húslevessel és a citromlével meglocsoljuk, és még 20 percig sütjük.
A csirkecombokat és a citromszeleteket kivesszük, és melegen tartjuk. A mártást turmixoljuk, és a paradicsompürét belekeverjük. Ízesítjük, felforraljuk, majd a csirkecombokra locsolva,

Megjegyzés / tipp:

a citromszeletekkel díszítve tálaljuk.
0 komment 4 ember kedveli fordgtr
2013.01.07 14:40
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vöröshagymákat megtisztítjuk, egyik citrom, levét kinyomjuk, másikat felszeleteljük, fokhagymát meghámozzuk, tálba nyomjuk, reszelt citromhéjat, combokra kenjük, maradék olajon, combokat egymás, húst megfordítjuk, citromkarikákat ráfektetjük, citromlével meglocsoljuk, citromszeleteket kivesszük, mártást turmixoljuk, paradicsompürét belekeverjük, csirkecombokra locsolva, citromszeletekkel díszítve, citromszeleteket, citromkarikákat, paradicsompürét, csirkecombokra, vöröshagymákat, csirkecombokat, felszeleteljük, paradicsompüré, belefektetjük, előmelegítjük, megtisztítjuk, meglocsoljuk, megfordítjuk, felforraljuk, megborsozzuk, paradicsomos, aranybarnára, belekeverjük, serpenyőben, meghámozzuk, lereszeljük, húslevessel, ráfektetjük, citromhéjat, citromlével, turmixoljuk, csirkecomb, közepes hagyma, citrom, gerezd fokhagyma, oregano, olívaolaj, őrölt bors, paradicsompüré,
Babos egytálétel
0 komment 5 ember kedveli
Gombás-krémsajtos töltött batyu
0 komment 8 ember kedveli
Csillagpiramis
0 komment 4 ember kedveli
Szárazbableves csipetkével
0 komment 3 ember kedveli
Színes -töltött - sertés szelet.
0 komment 1 ember kedveli
Kolbászos, gombás lecsó nokedlivel
0 komment 5 ember kedveli
Csirkemell felvágott
0 komment 5 ember kedveli
Pikáns Tojáskrém
0 komment 12 ember kedveli
Tormakrémes sonkatekercs
0 komment 13 ember kedveli
Csülök sonka
1 komment 16 ember kedveli
Almás pite búzadarával
0 komment 1 ember kedveli
Vadász- nokedli
0 komment 6 ember kedveli
Rebarbarás almás pite
0 komment 8 ember kedveli
Omlós lekváros süti
1 komment 4 ember kedveli
Almás sütőtöktekercs.
0 komment 1 ember kedveli
Bolognai metélt !
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.