Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Darált hússal töltött gomba recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 12 nagy fehér csiperkegomba
» 2 szelet toastkenyér
» 1 dkg vaj
» 20 dkg darált marhahús
» 1 cs. apróra vágott petrezselyem
» 1/2 - 1/2 cs. apróra vágott kakukkfű és majoránna
» 2 tojássárgája
» só, bors
» 2dl zöldségleveskocka
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A gombákat megmossuk, a kalapjából minden barna részt kivágunk. A szárát óvatosan kicsavarjuk, vigyázva, nehogy a kalapja széttörjön. A toastkenyeret lehajazva apró kockára vágjuk, és a vajban kissé megpirítjuk.
A kenyérkockákat, a darált húst, a zöld fűszereket és a tojássárgáját jól összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk. A gomba fejeket üregükkel felfelé beleültetjük, és a húsos keverékkel megtöltjük.
A zöldséglével felöntjük, és a forró sütőbe tolva kb. 20 percig sütjük. A gombát fehér kenyérrel és paradicsomsalátával tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Még ízletesebb lesz ha 1 dl zöldséglevessel és 1 dl fehérborral öntjük fel. Az étkezéshez ugyanazt a bort kínáljuk.
A töltött gomba ünnepi étkezéseknél ízletes előétel, de könnyű főételként is kiváló.
0 komment 15 ember kedveli cocco
2012.05.18 09:54
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
gombákat megmossuk, kalapjából minden, szárát óvatosan, kalapja széttörjön, toastkenyeret lehajazva, vajban kissé, darált húst, zöld fűszereket, tűzálló tálat, gomba fejeket, húsos keverékkel, zöldséglével felöntjük, forró sütőbe, gombát fehér, étkezéshez ugyanazt, bort kínáljuk, töltött gomba, zöldséglevessel, kenyérkockákat, tojássárgáját, toastkenyeret, összekeverjük, előmelegítjük, csiperkegomba, petrezselyem, tojássárgája, zöldséglével, beleültetjük, étkezéseknél, kicsavarjuk, toastkenyér, fehérborral, megpirítjuk, kalapjából, étkezéshez, ízletesebb, megtöltjük, keverékkel, kivajazunk, fűszereket, széttörjön, főételként, felöntjük, nagy fehér csiperkegomba, szelet toastkenyér, darált marhahús, apróra vágott petrezselyem, tojássárgája, bors, zöldségleveskocka,
Vodka-tonic.
0 komment 1 ember kedveli
Meggyes mascarponés kígyórétes
0 komment 2 ember kedveli
Borzaska, tejfölös fokhagymás szósszal leöntve.
2 komment 35 ember kedveli
Poharas túrókrém
0 komment 7 ember kedveli
Mediterrán muffin
0 komment 1 ember kedveli
Fonott kalács.
0 komment 3 ember kedveli
Sajtkrémes fokhagymaleves
0 komment 1 ember kedveli
Halászlé
5 komment 6 ember kedveli
Túrófánk gyors
0 komment 18 ember kedveli
Almás zserbó.
0 komment 17 ember kedveli
Chilis zellerkrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Fehérboros brokkolifelfújt
0 komment 1 ember kedveli
Sajtleves zellerszárral.
0 komment 3 ember kedveli
Patisszonpogácsa...
0 komment 11 ember kedveli
Néger kocka
0 komment 5 ember kedveli
Pizzagolyó
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.