Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A gombákat megmossuk, a kalapjából minden barna részt kivágunk. A szárát óvatosan kicsavarjuk, vigyázva, nehogy a kalapja széttörjön. A toastkenyeret lehajazva apró kockára vágjuk, és a vajban kissé megpirítjuk.
A kenyérkockákat, a darált húst, a zöld fűszereket és a tojássárgáját jól összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk. A gomba fejeket üregükkel felfelé beleültetjük, és a húsos keverékkel megtöltjük.
A zöldséglével felöntjük, és a forró sütőbe tolva kb. 20 percig sütjük. A gombát fehér kenyérrel és paradicsomsalátával tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Még ízletesebb lesz ha 1 dl zöldséglevessel és 1 dl fehérborral öntjük fel. Az étkezéshez ugyanazt a bort kínáljuk.
A töltött gomba ünnepi étkezéseknél ízletes előétel, de könnyű főételként is kiváló.
|
|
|
|
0 komment
|
15 ember kedveli
|
cocco
2012.05.18 09:54
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
gombákat megmossuk, kalapjából minden, szárát óvatosan, kalapja széttörjön, toastkenyeret lehajazva, vajban kissé, darált húst, zöld fűszereket, tűzálló tálat, gomba fejeket, húsos keverékkel, zöldséglével felöntjük, forró sütőbe, gombát fehér, étkezéshez ugyanazt, bort kínáljuk, töltött gomba, zöldséglevessel, kenyérkockákat, tojássárgáját, toastkenyeret, összekeverjük, előmelegítjük, csiperkegomba, petrezselyem, tojássárgája, zöldséglével, beleültetjük, étkezéseknél, kicsavarjuk, toastkenyér, fehérborral, megpirítjuk, kalapjából, étkezéshez, ízletesebb, megtöltjük, keverékkel, kivajazunk, fűszereket, széttörjön, főételként, felöntjük, nagy fehér csiperkegomba, szelet toastkenyér, darált marhahús, apróra vágott petrezselyem, tojássárgája, bors, zöldségleveskocka,
|
|
|
|
|