Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Darált hússal töltött gomba recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 12 nagy fehér csiperkegomba
» 2 szelet toastkenyér
» 1 dkg vaj
» 20 dkg darált marhahús
» 1 cs. apróra vágott petrezselyem
» 1/2 - 1/2 cs. apróra vágott kakukkfű és majoránna
» 2 tojássárgája
» só, bors
» 2dl zöldségleveskocka
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A gombákat megmossuk, a kalapjából minden barna részt kivágunk. A szárát óvatosan kicsavarjuk, vigyázva, nehogy a kalapja széttörjön. A toastkenyeret lehajazva apró kockára vágjuk, és a vajban kissé megpirítjuk.
A kenyérkockákat, a darált húst, a zöld fűszereket és a tojássárgáját jól összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk. A gomba fejeket üregükkel felfelé beleültetjük, és a húsos keverékkel megtöltjük.
A zöldséglével felöntjük, és a forró sütőbe tolva kb. 20 percig sütjük. A gombát fehér kenyérrel és paradicsomsalátával tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Még ízletesebb lesz ha 1 dl zöldséglevessel és 1 dl fehérborral öntjük fel. Az étkezéshez ugyanazt a bort kínáljuk.
A töltött gomba ünnepi étkezéseknél ízletes előétel, de könnyű főételként is kiváló.
0 komment 15 ember kedveli cocco
2012.05.18 09:54
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
gombákat megmossuk, kalapjából minden, szárát óvatosan, kalapja széttörjön, toastkenyeret lehajazva, vajban kissé, darált húst, zöld fűszereket, tűzálló tálat, gomba fejeket, húsos keverékkel, zöldséglével felöntjük, forró sütőbe, gombát fehér, étkezéshez ugyanazt, bort kínáljuk, töltött gomba, zöldséglevessel, kenyérkockákat, tojássárgáját, toastkenyeret, összekeverjük, előmelegítjük, csiperkegomba, petrezselyem, tojássárgája, zöldséglével, beleültetjük, étkezéseknél, kicsavarjuk, toastkenyér, fehérborral, megpirítjuk, kalapjából, étkezéshez, ízletesebb, megtöltjük, keverékkel, kivajazunk, fűszereket, széttörjön, főételként, felöntjük, nagy fehér csiperkegomba, szelet toastkenyér, darált marhahús, apróra vágott petrezselyem, tojássárgája, bors, zöldségleveskocka,
Alma pongyolában
0 komment 2 ember kedveli
Vajas-sajtos rúd
0 komment 7 ember kedveli
Töltött káposzta puliszkával
1 komment 2 ember kedveli
CSILIS-SAJTOS MELEGSZENDVICS
0 komment 2 ember kedveli
Gesztenyés-kókuszos süti lisztmentesen
0 komment 1 ember kedveli
Csíkos krémes sütemény
0 komment 15 ember kedveli
Marlenka sütemény
0 komment 6 ember kedveli
Cibereleves
0 komment 3 ember kedveli
Wokban sült sertés csíkok.
0 komment 4 ember kedveli
Erdélyi juhtúrós gombócleves
0 komment 2 ember kedveli
Rakott padlizsán.
0 komment 2 ember kedveli
Reszelt karalábéleves
0 komment 3 ember kedveli
Mézes csirkeszárnyak
0 komment 1 ember kedveli
Csokoládés pöfeteg
0 komment 5 ember kedveli
Fűszeres rizzsel töltött karalábé vegetáriánus elkészítése.
0 komment 7 ember kedveli
Francia hagymaleves ementáli sajttal
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.