Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Darált hússal töltött gomba recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 12 nagy fehér csiperkegomba
» 2 szelet toastkenyér
» 1 dkg vaj
» 20 dkg darált marhahús
» 1 cs. apróra vágott petrezselyem
» 1/2 - 1/2 cs. apróra vágott kakukkfű és majoránna
» 2 tojássárgája
» só, bors
» 2dl zöldségleveskocka
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A gombákat megmossuk, a kalapjából minden barna részt kivágunk. A szárát óvatosan kicsavarjuk, vigyázva, nehogy a kalapja széttörjön. A toastkenyeret lehajazva apró kockára vágjuk, és a vajban kissé megpirítjuk.
A kenyérkockákat, a darált húst, a zöld fűszereket és a tojássárgáját jól összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk. A gomba fejeket üregükkel felfelé beleültetjük, és a húsos keverékkel megtöltjük.
A zöldséglével felöntjük, és a forró sütőbe tolva kb. 20 percig sütjük. A gombát fehér kenyérrel és paradicsomsalátával tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Még ízletesebb lesz ha 1 dl zöldséglevessel és 1 dl fehérborral öntjük fel. Az étkezéshez ugyanazt a bort kínáljuk.
A töltött gomba ünnepi étkezéseknél ízletes előétel, de könnyű főételként is kiváló.
0 komment 15 ember kedveli cocco
2012.05.18 09:54
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
gombákat megmossuk, kalapjából minden, szárát óvatosan, kalapja széttörjön, toastkenyeret lehajazva, vajban kissé, darált húst, zöld fűszereket, tűzálló tálat, gomba fejeket, húsos keverékkel, zöldséglével felöntjük, forró sütőbe, gombát fehér, étkezéshez ugyanazt, bort kínáljuk, töltött gomba, zöldséglevessel, kenyérkockákat, tojássárgáját, toastkenyeret, összekeverjük, előmelegítjük, csiperkegomba, petrezselyem, tojássárgája, zöldséglével, beleültetjük, étkezéseknél, kicsavarjuk, toastkenyér, fehérborral, megpirítjuk, kalapjából, étkezéshez, ízletesebb, megtöltjük, keverékkel, kivajazunk, fűszereket, széttörjön, főételként, felöntjük, nagy fehér csiperkegomba, szelet toastkenyér, darált marhahús, apróra vágott petrezselyem, tojássárgája, bors, zöldségleveskocka,
Afrikai harcsafilé tokaji aszúban párolva
0 komment 3 ember kedveli
Spárgás lasagne...
0 komment 2 ember kedveli
Fasírt másképp !
2 komment 65 ember kedveli
Sonkás-sajtos kiflik kelt tésztából
0 komment 4 ember kedveli
Szilveszteri malackák
1 komment 31 ember kedveli
Bounty szelet
0 komment 4 ember kedveli
Almatorta sütés nélkül
0 komment 13 ember kedveli
Gőzgombóc
0 komment 3 ember kedveli
Baconos tészta
0 komment 3 ember kedveli
Mákos süti
0 komment 5 ember kedveli
Sült banán (ahogy én készítem)
0 komment 7 ember kedveli
Egyszerű kávés tiramisu
0 komment 9 ember kedveli
Házikó
0 komment 18 ember kedveli
Sertésflekken
0 komment 28 ember kedveli
Bolygó mami kuglófja
0 komment 4 ember kedveli
Leveles sajtos rudak
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.