Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kakaós és fahéjas csigák recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 6 és 1/2 ek cukor
» 1 tk só
» 80 g vaj
» 1 tojás
» 1 narancs reszelt héja
» 450 g finomliszt (+/- 10 %)
» 300 ml tej vagy író
» 2 tk szárított élesztő vagy 20 g friss
» fahéjas cukor (6 ek cukor és 1,5 kanál fahéj) és kakaós cukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az élesztőt megfuttatom a tejben, majd hozzáadom a cukrot, sót és vajat. Belekeverem a narancshéjat, az enyhén felvert tojást és kanalanként adagolom a lisztet. (Nem is szoktam mérni, hanem annyit teszek bele, hogy közepesen lágy tésztát kapjak.) Robotgéppel 10 percig dagasztom. Kiolajozott tálba teszem, körbeforgatom, majd folpackkal letakarva hagyom 2 órát kelni (amíg duplájára nem nő).
Olajjal vékonyan lekenem a pultot, ráborítom a tésztát. Téglalap alakúra nyújtom. Mivel én úgy szeretem, hogy sok fahéj legyen benne, elég vékonyra szoktam nyújtani (kb 3-5 mm).
Megszórom az egyik felét fahéjas, a másik felét kakaós cukorral. Óvatosan feltekerem.
Nem szeretem, ha sok szórodik ki, ezért hagyom a tekercset állni (hogy egy kicsit beleolvadjon a tésztába a cukor). Közben kibélelek egy nagy tepsit sütőpapírral.
Másfél-két centi széles csigákat vágok a tekercsből, egymástól egyenletes távolságra helyezem őket a tepsin. Lefedem őket folpackkal.
Kb. másfél órát hagyom kelni, ha összenőnek sem baj, sőt, annál jobb. Mikor sütésre késznek tűnnek beteszem őket a hűtőbe egy éjszakára. (Akár meg is lehet sütni, de én mindig reggelire készítem)
Megjegyzés / tipp:

Reggel első dolgom, hogy 180 fokra előmelegítsem a sütőt és kivegyem a csigákat a hűtőből. Kb. 20-25 perc alatt sülnek meg, addigra mindenki felébred az illatokra és izgatottam várja a reggelit.
0 komment 2 ember kedveli tigerx27
2012.03.29 20:12
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
élesztőt megfuttatom, enyhén felvert, egyik felét, másik felét, tekercset állni, kicsit beleolvadjon, nagy tepsit, előmelegítsem, körbeforgatom, narancshéjat, beleolvadjon, sütőpapírral, megfuttatom, Robotgéppel, Kiolajozott, Belekeverem, kanalanként, finomliszt, távolságra, izgatottam, folpackkal, folpackkal, összenőnek, feltekerem, tekercsből, egyenletes, hozzáadom, egymástól, ráborítom, duplájára, éjszakára, közepesen, illatokra, cukor, tojás, narancs reszelt héja, finomliszt, vagy, szárított élesztő vagy friss,
Barnasörös marhapite
0 komment 4 ember kedveli
Csípős-mézes csirke rizsgolyóval
1 komment 17 ember kedveli
Vargányaleves vajgaluskával
0 komment 3 ember kedveli
Káposztalé leves
0 komment 2 ember kedveli
Sárgarépa-krémleves
0 komment 3 ember kedveli
Villámgyors túrótorta
0 komment 4 ember kedveli
Gesztenye rolád
0 komment 5 ember kedveli
Nutellás muffin !
0 komment 6 ember kedveli
Hamar fánk
0 komment 30 ember kedveli
Almás pite
0 komment 6 ember kedveli
Rizses csoki
0 komment 15 ember kedveli
Fügés-barackos sertéskaraj...
0 komment 1 ember kedveli
Meggyes piskóta
1 komment 5 ember kedveli
HAGYMATOKÁNY
0 komment 8 ember kedveli
Csodás kifli
0 komment 5 ember kedveli
Cukkinis lecsó
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.