Fogás: egyéb, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A burgonyát megmossuk, és héjában, sós vízben puhára főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, ha kissé kihűlt, megtisztítjuk, és amikor teljesen kihűlt, karikákra vágjuk. A virslit is felkarikázzuk. A hagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk.
A francia salátaöntethez a hozzávalókat 1 dl vízzel csavaros tetejű kis üvegben simára rázzuk, majd tálba öntjük. Beletesszük a virslit, a hagymát, majd a burgonyát és a zellerzöldet is beleforgatjuk. Hogy jól összeérjenek az ízek 2,5-3 órára hűtőbe tesszük (ha egy napot áll, még ízletesebb). A csírával megszórva, a salátával díszítve tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A tálaláskor kínálhatunk hozzá különféle csírákat, ízlés szerint .(brokkoli, lucerna, búza, retek, káposzta, hagyma)
|
|
|
|
1 komment
|
9 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.28 10:49
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
       
|
|
|
szerbannevegh |
2011.12.30. 21:43 (#1) |
|
 |
Én már régóta csinálom ezt a salátát kis eltéréssel. Isteni! |
| |
|
|
|
burgonyát megmossuk, hagymát meghámozzuk, francia salátaöntethez, csírával megszórva, salátával díszítve, tálaláskor kínálhatunk, burgonyasaláta, salátaöntethez, felkarikázzuk, beleforgatjuk, megtisztítjuk, petrezselyem, fehérborecet, összeérjenek, zellerzöldet, hozzávalókat, kínálhatunk, meghámozzuk, Beletesszük, tálaláskor, késhegynyi, ízletesebb, zellerzöld, kávéskanál, karikákra, megszórva, megpuhult, burgonyát, különféle, leszűrjük, salátával, olívaolaj, burgonya, virsli, hagyma, fehérborecet, kávéskanál magos mustár, késhegynyi őrölt bors,
|
|
|
|
|
Röszti
|
1 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|