Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tejet felmelegítem egy lábasba langyosra, beleteszem a 3 kanál cukrot és jól elkeverem benne. Majd belemorzsolom az élesztőt és hagyom hogy 10-15 perc alatt felfusson.
Egy kelesztőtálba öntöm a lisztet és hozzáöntöm a felfutott élesztőt. Összekavarom és belemorzsolom a Rama margarint. Ezek után hozzáütöm a 2 tojássárgáját. Összedolgozom és 10 percig kézzel vagy géppel dagasztom.
Ha kész letakarom és meleg helyen hagyom megkelni kb. 45-50 perc alatt.
Ha megkelt, gyúródeszkán kinyújtom és egy pohárral vagy tésztaszaggatóval kiszaggatom.
A diót a cukorral összekeverem olyan édesre amilyenre szeretnénk.
Kimargarinozott, kilisztezett tepsibe teszek egy sor tésztát, majd megszórom a cukros dióval. Ráteszem a maradék tésztát és ismét megszórom dióval.
Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt aranybarnára sütöm 200-220°C-on.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom. Imádom.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szilnora
2014.03.28 14:25
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tejet felmelegítem, lábasba langyosra, kelesztőtálba öntöm, felfutott élesztőt, pohárral vagy, cukorral összekeverem, cukros dióval, maradék tésztát, Kimargarinozott, tojássárgáját, kelesztőtálba, belemorzsolom, belemorzsolom, Előmelegített, Összedolgozom, aranybarnára, felmelegítem, gyúródeszkán, összekeverem, kilisztezett, Összekavarom, Aranygaluska, kiszaggatom, beleteszem, tojássárga, hozzáöntöm, szeretnénk, amilyenre, margarint, hozzáütöm, dagasztom, letakarom, felfusson, kinyújtom, élesztő, evőkanál cukor, liszt, Rama margarin, tojássárga, darálva, cukor,
|
|
|
|
|