Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt a langyos tejben felolvasztjuk majd az összes hozzávalót egy keverőtálban csomómentesre keverjük, majd langyos helyen állni hagyjuk. 30-40 perc után forró olajban kisütjük, körülbelül egy tarkedli egy evőkanálnyi tészta, de egyéni ízlés szerint süthető. Amikor megsült, lekvárt teszünk rá majd porcukorral szórjuk. Egyszerű és gyorsan megvan.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha nem sütjük ki az összeset akkor mehet a hűtőbe. Ha másnap kivesszük akkor hagyjunk neki 10-15 percet és süthetjük.
|
|
|
|
1 komment
|
9 ember kedveli
|
palesz59
2013.11.09 14:31
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
       
|
|
|
julcsika54 |
2013.11.30. 15:31 (#1) |
|
 |
Én amikor kiszedem a forró olajból, fahéjas cukros kakaóban hempergetem meg és akkor is isteni finom
|
| |
|
|
|
langyos tejben, összes hozzávalót, keverőtálban csomómentesre, evőkanálnyi tészta, összeset akkor, felolvasztjuk, csomómentesre, keverőtálban, evőkanálnyi, porcukorral, körülbelül, hozzávalót, süthetjük, kivesszük, hagyjunk, kisütjük, összeset, Egyszerű, keverjük, tarkedli, élesztőt, langyos, szerint, olajban, hagyjuk, Kanalas, megsült, gyorsan, szórjuk, teszünk, lekvárt, Liszt 30dkg, Tojás, Cukor, Élesztő,
|
|
|
|
|