Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kalácsot ujjnyi vastag szeletekre felszeleteljük. A kalácsszeleteket megvajazzuk.
4 egész tojást, fél liter tejet, fél liter tejszínt, 18-20 dkg cukrot, egy narancs lereszelt héját és a vaníliát habosra keverjük - géppel.
A megvajazott kalácsszeleteket vékonyan kivajazott tepsibe lerakjuk, ha ezzel elkészültünk, a habosra kevert öntetet ráöntjük és enyhén megszórjuk porcukorral.
Kb. 40 percig sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A kalácsszeletekre szórhatunk darált diót, de tehetünk rá csokidarabokat és gyümölcsöt is.
Van, aki a kalácsot kockára vágja és erősen vajazott tepsibe teszi, én szeletben jobbnak találom.
Nagyon finom !
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
cila1
2012.02.07 18:47
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kalácsot ujjnyi, kalácsszeleteket megvajazzuk, narancs lereszelt, vaníliát habosra, megvajazott kalácsszeleteket, habosra kevert, kalácsszeletekre szórhatunk, kalácsot kockára, kalácsszeletekre, kalácsszeleteket, kalácsszeleteket, felszeleteljük, csokidarabokat, Kalácsfelfújt, elkészültünk, porcukorral, megvajazott, megvajazzuk, gyümölcsöt, szeletekre, kivajazott, megszórjuk, szórhatunk, szeletben, lereszelt, lerakjuk, kalácsot, vaníliát, vajazott, vékonyan, tejszínt, keverjük, porcukor, margarin, kilós kalács, doboz margarin, tojás, liter, liter tejszín, cukor, narancs reszelt héja, vanília, porcukor,
|
|
|
|
|