Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A pacalt előzőleg áztatjuk ,néhány léből kimossuk.
A megtisztított pacalt odarakjuk főzni vízben sóval és fele fokhagymával.
Miután készre főtt, ha nem felszeleteltet vettünk, 3-4cm hosszú vékony csíkra vágjuk, és visszarakjuk a fővő levesbe az apróra vágott pirospaprikával együtt.
Miközben fő, a sárgarépát felvágjuk(nagy lyukú reszelőn reszeljük) és a fokhagymát apróra reszelve olajban puhára pároljuk, és a készre főtt leveshez adjuk.
A tejfölt összekeverjük a tojássárgájával, és behabarjuk vele a levest.
Sózzuk, borsozzuk, és savanyítjuk az ecettel, és petrezselyem zöldjével díszítjük.
Tejföllel és csípős paprikával tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Igen finom savanykás leves. Jó étvágyat kívánok !
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.09 08:42
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
pacalt előzőleg, megtisztított pacalt, fővő levesbe, apróra vágott, sárgarépát felvágjuk, fokhagymát apróra, készre főtt, tejfölt összekeverjük, zöldpetrezselyem, pirospaprikával, tojássárgájával, felszeleteltet, összekeverjük, megtisztított, pirospaprika, visszarakjuk, fokhagymával, tojássárgája, petrezselyem, savanyítjuk, behabarjuk, Pacalleves, sárgarépát, paprikával, fokhagymát, mélyhűtött, savanykás, Tejföllel, borsozzuk, fokhagyma, felvágjuk, zöldjével, sárgarépa, odarakjuk, nagy sárgarépa, tejföl, pirospaprika, tojássárgája, evőkanál olaj, fokhagyma ízlés szerint, kevés zöldpetrezselyem, bors, ecet,
|
|
|
|
|