Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csicseriborsót egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss vízben tesszük fel főni. Mellédobjuk az egyik fej, megtisztított hagymát és a babért. Amikor félig megpuhult, sózzuk. Ha megfőtt, lecsöpögtetjük és ledaráljuk. A kenyeret vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk. Összekeverjük a csicserikrémet a tojással, kenyérrel, a lereszelt hagymával, zúzott fokhagymával. Sóval, borssal, pirospaprikával, felaprított petrezselyemmel ízesítjük. A masszából kisebb gombócokat formálunk, ellapítjuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Főtt burgonyával és uborkasalátával körítjük.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
redrozsa
2012.06.15 09:01
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kenyeret vízbe, lereszelt hagymával, masszából kisebb, felesleges zsiradékot, uborkasalátával, pirospaprikával, petrezselyemmel, lecsöpögtetjük, csicseriborsót, lecsöpögtetjük, zsemlemorzsába, csicserikrémet, Csicseriborsó, csicseriborsó, megtisztított, Összekeverjük, petrezselyem, pirospaprika, fokhagymával, zsemlemorzsa, kinyomkodjuk, felaprított, burgonyával, Mellédobjuk, rozskenyér, babérlevél, zsiradékot, ledaráljuk, felesleges, gombócokat, csicseriborsó, szelet sötét rozskenyér, tojás, hagyma, gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa, olaj, bors, pirospaprika, csokor petrezselyem, babérlevél,
|
|
|
|
|