Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Kevés langyos tejjel, cukorral, liszttel és az élesztővel kovászt készítünk. Közben a porcukrot és a tojássárgáját jól kikeverjük, hogy könnyű, habszerű massza legyen. Ha a kovász megkelt, hozzátesszük a langyos liszthez, hozzáadjuk a tojássárgájával kikevert cukrot, kevés rummal ízesítjük, és annyi langyos tejet keverünk hozzá, hogy közepesen sűrű kelt tésztát kapjunk. Fakanállal nagyon jól kidolgozzuk, közben a langyosra felolvasztott vajat részletenként hozzáadjuk, mindaddig, amíg felveszi magába. A tésztát addig dolgozzuk ki, amíg hólyagos lesz és az edény falától elválik. Ügyeljünk arra, hogy se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Ezután a tetejét meglisztezzük, és tiszta ruhával letakarva langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, kissé összedolgozzuk, és kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztából lisztbe mártott szaggatóval kiszaggatjuk a fánkokat. Liszttel meghintett deszkára téve tiszta ruhával letakarva még egyszer megkelesztjük őket. Ezután minden fánk közepét kissé benyomjuk, hogy középen is jól átsüljön. Egy lábasban bő zsiradékot hevítünk, majd fedő alatt kisütjük a fánkokat. Vaníliás porcukorral meghintjük, külön baracklekvárt adunk hozzá.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A jól sikerült fánkok oldala szalagos.
Olvasztott tortabevonóval is díszíthetjük.
|
|
|
|
0 komment
|
14 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.03 14:28
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
élesztővel kovászt, kovász megkelt, langyos liszthez, tojássárgájával kikevert, langyosra felolvasztott, tésztát addig, edény falától, tetejét meglisztezzük, kinyújtott tésztából, tojássárgájával, tortabevonóval, összedolgozzuk, baracklekvárt, felolvasztott, tojássárgáját, részletenként, megkelesztjük, meglisztezzük, díszíthetjük, baracklekvár, kiszaggatjuk, hozzátesszük, tojássárgája, kidolgozzuk, porcukorral, szaggatóval, kikeverjük, Olvasztott, élesztővel, kelesztjük, hozzáadjuk, zsiradékot, hozzáadjuk, lisztezett, meghintjük, liszt, élesztő, tojássárgája, porcukor, csipet, vaníliás cukor, baracklekvár, olaj,
|
|
|
|
|